e-Rethymno - Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες

Ο κόμβος 'Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες' ή αλλιώς 'e-Rethymno' αποτελεί το κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών για θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών που αφορούν το Δήμο, για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τις υπηρεσίες που είναι έτοιμες για χρήση, και την ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου.

 

Υπηρεσίες Πληροφορικής από τον Δήμο Ρεθύμνου:

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου στην Ψηφιακή Εποχή

Ο Δήμος Ρεθύμνου υλοποιεί μια σειρά δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα στους τομείς της κοινωνίας της πληροφορίας και του ψηφιακού πολιτισμού για την παροχή σημαντικών υπηρεσιών ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με στόχο αφ' ενός την ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης του δήμου μας.

Οι κύριοι άξονες ανάπτυξης στον τομέα της Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών είναι οι εξής:

1. Μετάβαση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών)

2. «Ψηφιακή Σύγκλιση» και Υπηρεσίες προς τον πολίτη - ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi hotspots), παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government), τόνωση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας (e-democracy)

3. Προβολή & Πολιτισμός - προβολή της πόλης και της πολιτιστικής της κληρονομιάς με παράλληλη οργάνωση δραστηριοτήτων που θα αποσκοπούν στην πρωτότυπη παρουσία του Δήμου στο Διαδίκτυο.

Τμήμα Πληροφορικής

 

 

Τμήμα Πληροφορικής
Υπεύθυνος: Μαθηνός Παναγιώτης
Τηλέφωνο: 28313 41310
Email:

 

 

Νέα & Ανακοινώσεις του Τμήματος Πληροφορικής:

Δήμος Ρεθύμνης - ο Δήμος με το πληρέστερο σύνολο ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην χώρα μας

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι το σύγχρονο στοίχημα που καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κερδίσει, στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού των ενεργειών της, στην υπηρεσία του δημότη.

 

Η διαφάνεια, η διασφάλιση της εύκολης πρόσβασης όλων των δημοτών κι επισκεπτών στο σύνολο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, η διαρκής αλληλεπίδραση και ανεμπόδιστη συνεργασία της κοινωνίας με τις υπηρεσίες που την αφορούν, δεν αποτελούν πλέον προτάγματα του μέλλοντος αλλά αναγκαίες συνθήκες του παρόντος.

 

Με αυτό το πνεύμα και με κυρίαρχο στόχο τη διευκόλυνση των συμπολιτών κι επισκεπτών μας, τη βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών μας, την ανταπόκρισή μας στις σύγχρονες επιταγές επικοινωνίας και συναλλαγής, ο Δήμος Ρεθύμνης τα τελευταία δώδεκα χρόνια σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά έργων Πληροφορικής που πολλά από αυτά ήταν απαραίτητα εργαλεία και για την λειτουργία του Δήμου την περίοδο της πανδημίας του Κορονοιού.

Δείτε περισσότερα εδώ.

e-Πληρωμές - Σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμής των οφειλών τους προσφέρει στους πολίτες ο Δήμος Ρεθύμνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 23/04/2020

Ηλεκτρονικές Πληρωμές (e-Pay)

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Δήμου Ρεθύμνης τόσο σε επίπεδο αναβάθμισης της εσωτερικής λειτουργίας των υπηρεσιών του όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών. Με νέες υπηρεσίες εμπλουτίζεται διαρκώς το σύστημα του προκειμένου οι συμπολίτες, ειδικά την περίοδο που διανύουμε στη διάρκεια της οποίας ενδείκνυται – μάλλον επιβάλλεται ως ασφαλής επιλογή - η ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων μας, να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους άκοπα και γρήγορα.

Από σήμερα λοιπόν, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, τίθεται στη διάθεση των δημοτών μέσω του συστήματος e-Pay η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής βεβαιωμένων τους οφειλών προς το Δήμο. Η διαδικασία είναι απλή και περιγράφεται εδώ:

www.rethymno.gr/e-services/e-pay

 

Αναβάθμιση εφαρμογής 'ΔΗΜΟΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ' στη διάθεση των συμπολιτών για την καλύτερη ενημέρωση κι εξυπηρέτησή τους από το Δήμο Ρεθύμνης

 

Με συνέπεια και προσήλωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αξιοποιώντας τις πολλαπλές εφαρμογές της σύγχρονη τεχνολογίας που διευκολύνουν την καθημερινότητα μας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, ο Δήμος Ρεθύμνης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, θέτει στη διάθεσή τους την ανανεωμένη εφαρμογή για smartphones «Δημότης Ρεθύμνου».

Ρέθυμνο - Οίκηση 53 αιώνων

 


Πρόσβαση στο σύστημα και πληροφορίες:
http://historicalcrete.ims.forth.gr

E-mail για σχόλια και διορθώσεις: papadakk@yahoo.gr
E-mail για τεχνικά θέματα: web-team@ims.forth.gr

....

Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Ο Δήμος Ρεθύμνης χρησιμοποιεί Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα για να καλύψει ανάγκες σε Πληροφοριακά Συστήματα μειώνοντας έτσι τα κόστη λειτουργίας του.

Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του.

Μάθετε περισσότερα παρακάτω:

μάθε για το ελλάκ

Βρείτε μας στο facebook για να μαθαίνετε νέα μας...

Κάντε Like στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε νέα του Δήμου Ρεθύμνης...

 

Server Virtualization στην Υποδομή Πληροφορικής του Δήμου

Το Τμ. Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης με αφορμή το πρόγραμμα 'Καλλικράτης' αναδιοργανώνει τις υποδομές πληροφορικής και συγκεκριμένα τους Διακομιστές Βάσεων Δεδομένων και τους Διακομιστές Εφαρμογών (database & application servers) κάνοντας χρήση τεχνολογιών Server Virtualization με εργαλεία ανοιχτού λογισμικού και δωρεάν πλατφόρμες υποστήριξης του virtualization.

20 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)