Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου - Ανοικτές Πρόβες

Η Δημοτική Φιλαρμονική, ήταν και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης του Ρεθύμνου. Η προετοιμασία κάθε εμφάνισής της είναι μια μακρόχρονη και σύνθετη εργασία, μελέτη και πρόβες. Αυτό θελήσαμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας ''Πρόβα” δημόσια και ανοιχτά στον Δημοτικό μας Κήπο.

Έτσι   με σταθερή ώρα έναρξης  στις 18:15' τις αναφερόμενες ημερομηνίες: 

19/07

22/07

05/08

30/08

 η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου σας περιμένει στο Δημοτικό Κήπο .

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των συναυλιών της σε γειτονιές της πόλης όπως και το αντίστοιχο  του Κουιντέτου Κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

 

Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου (2022)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Kyle Balda,Brad Ableson (βοηθητικός),Jonathan del Val (βοηθητικός)

Ηθοποιοί:
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Lucy Lawless, Danny Trejo, Julie Andrews, Russell Brand, Alan Arkin, Michelle Yeoh
Περίληψη:





 

Τα Minions μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, με τη φωνή του Γιάννη Ζουγανέλη στον ρόλο του Γκρου!

H μεγαλύτερη κινηματογραφική σειρά ταινιών animation στην ιστορία και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία του 12χρονου αγοριού που ονειρευόταν να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου!

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Γκρου θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για πάρει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται μια βοήθεια από έναν φίλο.



 

Προβολές:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  25/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8
ΠΡΟΒΟΛΗ ΩΡΑ 20.30 (μεταγλωττισμένα στα ελληνικά)


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου // Minions: The Rise of Gru - YouTube
 

 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ- NOPE (ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Jordan Peele

Ηθοποιοί:
Daniel Kaluuya, Michael Wincott, Brandon Perea, Wrenn Schmidt, Steven Yeun, Keke Palmer
Περίληψη:





 

Ο Τζόρνταν Πιλ ("Get Out!", "Us") υπογράφει έναν νέο εφιάλτη επιστημονικής φαντασίας, όπου ο τρόμος... έρχεται από ψηλά!

Το «Ούτε Καν» διαδραματίζεται λίγο έξω από το Λος Άντζελες, στην κοιλάδα Santa Clarita Valley της Νότιας Καλιφόρνια, όπου τα αδέλφια OJ και Emerald έχουν κληρονομήσει ένα ράντσο αλόγων από τον πατέρα τους. Τα αδέλφια συνεχίζουν τη σκυτάλη της τέχνης του πατέρα τους ως εκπαιδευτές ζώων για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών και τηλεόρασης. Δίπλα στο ράντσο βρίσκεται ένα πάρκο και ζωολογικός κήπος με διαχειριστή, ένα πρώην παιδί-θαύμα, που κουβαλάει τα δικά του παιδικά τραύματα. Ο OJ και η Emerald αρχίζουν να παρατηρούν ανεξήγητα φαινόμενα στο ράντσο τους, τα οποία τους οδηγούν σε απίστευτες ανακαλύψεις που έρχονται από ψηλά. Θα αποπειραθούν λοιπόν να αποτυπώσουν τα μυστήρια στην κάμερα. Τα πράγματα κλιμακώνονται, καθώς τα αδέλφια επιστρατεύουν την εξειδικευμένη βοήθεια του υπαλλήλου ενός καταστήματος ηλεκτρονικών και ενός βετεράνου κινηματογραφιστή. Καθώς οι προσπάθειές τους περνούν ένα σημείο χωρίς επιστροφή, οι ήρωές μας παρασύρονται στο μάτι μιας ανεπανόρθωτης καταιγίδας. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο θέαμα κοσμικού τρόμου και μεταφυσικού γουέστερν, με έναν συναισθηματικά πολύπλοκο πυρήνα επιστημονικής φαντασίας.

 

Προβολές:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  25/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8
ΠΡΟΒΟΛΗ ΩΡΑ 22.30.


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
NOPE - ΟΥΤΕ ΚΑΝ - YouTube
 

 

 

Quintetto κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Ρεθύμνης

Οι μουσικές βραδιές του Αυγούστου συνεχίζονται…

Την Πέμπτη 25/08 στις 20:00 το Quintetto κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Ρεθύμνης θα χαρίσει στιγμές μελωδίας και αναμνήσεων, που αναδύονται από μουσικά θέματα γνωστών ταινιών όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Ροζ πάνθηρ», «Τζέιμς Μποντ» και τόσων άλλων.

 Σας περιμένουμε επί της Ελευθερίου Βενιζέλου  - στο ύψος του παλιού Λαβύρινθου – να μοιραστούμε ακόμη ένα μουσικό ταξίδι με φόντο το ρεθυμνιώτικο ηλιοβασίλεμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Μήδεια του Ευριπίδη

Μήδεια

του Ευριπίδη

Θέατρο Ερωφίλη Fortezza 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00

Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου σκηνοθετούν το καλοκαίρι του 2022 ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, σε μια  παράσταση που θα περιοδεύσει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος  θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό. Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

 

Η Μήδεια είναι ένα έργο για το παράφορο ερωτικό πάθος, την προδοσία και την εκδίκηση.  Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, πολιορκεί απόλυτα τους ανθρώπους και η ερωτική προδοσία και ο πληγωμένος εγωισμός μετατρέπονται σε αβυσσαλέο μίσος και γίνονται η πυξίδα που κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια -που για χάρη του Ιάσωνα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της -  βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσωνας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η Μήδεια από μια πληγωμένη και περιφρονημένη γυναίκα μεταμορφώνεται σε ένα σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. «Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν’ ακούει για μάχες και σπαθιά,  μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή» και έτσι αποφασίζει να εξοντώσει την νεαρή αντίζηλό της στέλνοντας της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν τον φρικιαστικό θάνατό της. Η προδομένη Μήδεια όμως δεν σταματάει εκεί.  Αποφασίζει να κάνει την πιο αδιανόητη πράξη: να σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια τα δυο παιδιά τους. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην τα εξοντώσει η εξουσία. Γι’αυτό ο Ευριπίδης –και παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

 ΜΗΔΕΙΑ
ΕΥΡΙΠΙΔΗ

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Πρωτότυπη Μουσική – Διδασκαλία Χορικών: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση - Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Λογοθεραπεία-Αγωγή λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου
Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας
Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δάφνη –Χρυσή Φωτεινάτου
Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη

Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά
Υπεύθυνη περιοδείας: Αλεξάνδρα Κούζουνα
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων : Αναστασία Καμβύση
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Παραγωγή: Παναγιώτης Γεροδήμος – ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΟΣ Ε.Ε.

 ΔΙΑΝΟΜΗ

 ΜΗΔΕΙΑ
Αθηνά Μαξίμου

 ΙΑΣΩΝ – ΚΡΕΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Αιμίλιος Χειλάκης

ΑΙΓΕΑΣ – ΤΡΟΦΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ
Αναστάσης Ροϊλός

 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΟΡΟΥ
Μυρτώ Αλικάκη
Γιώτα Νέγκα

ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
Δημήτρης Καμαρωτός

 ΧΟΡΟΣ

Πετρίνα Γιαννάκου
Μάιρα Γραβάνη
Αλεξάνδρα Δρανδάκη
Γιώργος Ζυγούρης
Ελευθερία Κοντογεώργη
Εριέττα Μανούρη
Βασίλης Μπούτσικος
Γιώργος Νούσης
Δάφνη Σταθάτου

 

  «Έχει λυθεί το αγρίμι της και ξέρω       

πως δεν θα μαζευτεί, αν δεν χορτάσει αίμα»

Ευριπίδης, Μήδεια

 

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και από Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στο Κιόσκι 4ων Μαρτύρων Ρέθυμνο

Γενική είσοδος : 20 ευρώ

Φοιτητικό/Ανέργων/ Αμεα/ Άνω των 65 ετών και παιδιά από 3 - 18 ετών: 17 ευρώ

 

26 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)