Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου - Ανοικτές Πρόβες

Η Δημοτική Φιλαρμονική, ήταν και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης του Ρεθύμνου. Η προετοιμασία κάθε εμφάνισής της είναι μια μακρόχρονη και σύνθετη εργασία, μελέτη και πρόβες. Αυτό θελήσαμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας ''Πρόβα” δημόσια και ανοιχτά στον Δημοτικό μας Κήπο.

Έτσι   με σταθερή ώρα έναρξης  στις 18:15' τις αναφερόμενες ημερομηνίες: 

19/07

22/07

05/08

30/08

 η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου σας περιμένει στο Δημοτικό Κήπο .

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των συναυλιών της σε γειτονιές της πόλης όπως και το αντίστοιχο  του Κουιντέτου Κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

 

'Lucky in Rethymno' - Ksenia Yarovaya

Η έκθεση θα διαρκέσει από 1/8/22 έως 20/8/22 και οι επισκέπτες πληρώνουν μόνο το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο.

Άιφελ - Eiffel (Αισθηματική)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Mαρτίν Μπουρμπουλόν

Ηθοποιοί:
Ρομέν Ντιρίς, Έμα Μάκι, Πιέρ Ντελαντονσάμ
Περίληψη:




 

Μια ερωτική ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ… Ένα σκάνδαλο που αποσιωπήθηκε… για να ολοκληρωθεί το πιο διάσημο μνημείο του κόσμου! Για πρώτη φορά, ζήστε την απόλυτη ιστορία αγάπης που άλλαξε για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό!

Μετά τη συμμετοχή του στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Γκιστάβ Εφέλ πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Όλα αλλάζουν όταν ο Εφέλ συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό.



 

Προβολές:
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  11/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΡΑ  20.45 & 22.45

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
https://www.youtube.com/watch?v=0zpmFuO-vG

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ 2022 - « Η Κρήτη τιμά τον μεγάλο Πρεσβευτή της , Στέλιο Χ. Κιαγιαδάκη »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΕΙΑ 2022

« Η Κρήτη τιμά τον μεγάλο Πρεσβευτή της , Στέλιο Χ. Κιαγιαδάκη »

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιαννεία 2022» στην Πλατεία Μικρασιατών του Ρεθύμνου .Η παγκρήτια αυτή εκδηλώση είναι αφιερωμένη στον ηθικό αυτουργό της ίδρυσης του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, πολιτικό–ανθρωπιστή Παύλο Ι. Βαρδινογιάννη.

Το φετινό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία με τον Μιχάλη Κουνάλη και το συγκρότημα του, μαζί τους η Στέλλα Σειραγάκη. Χοροί και ριζίτικα τραγούδια από τον Όμιλο Βρακοφόρων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και θα τιμηθεί ο επί 30 χρονιά Πρόεδρος μας , Στέλιος Κιαγιαδάκης . Ο άνθρωπος που ταξίδεψε  τον πολιτισμό της Κρήτης μας στα πέρατα του κόσμου με περισσά λεβεντιά και δικαίως του αποδόθηκε από τον κρητικό λαό, ο τίτλος του «πρεσβευτή».

Η φετινή εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα, την συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης & της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, της Βουλής των Ελλήνων , του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού. Επίσης είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και του Δήμου Αθηναίων.

Μεγάλοι υποστηρικτές  Motoroil , Cosmote , Elounda Hotels , Aegean Airlines.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη!

 

Ανθίστε νύχτες σκοτεινές - Μιχάλης Τζουγανάκης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΟΡΤΕΤΖΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2022
ΩΡΑ 21:30

 ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Ανθίστε νύχτες σκοτεινές

ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έντεχνη εναλλακτική παραδοσιακή μουσική

 Ο Μιχάλης Τζουγανάκης άντλησε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν δικό του εναλλακτικό τρόπο.

Τόλμησε να ερμηνεύσει με την ιδιαίτερη, ιδιότυπη και μοναδική σε χροιά φωνή του και να παίξει το λαούτο με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί.

Στο μουσικό ταξίδι αυτό της εμφάνισης του Μιχάλη Τζουγανάκη, θα γίνει ένα πέρασμα από τη μακρόχρονη δισκογραφική του πορεία, δεν αποκλείονται ανέκδοτα τραγούδια αλλά και εμπνεύσεις επί σκηνής.

Οι εμφανίσεις του Μιχάλη Τζουγανάκη χαρακτηρίζονται από το απρόβλεπτο, καθώς η αγάπη του κοινού είναι αυτή που ενεργοποιεί τη δύναμή του και που ο ίδιος ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής του. Με αυτόν τον τρόπο ο καλλιτέχνης καταφέρνει να δώσει μια μοναδικότητα στην κάθε του εμφάνιση, χαρίζοντάς μας μια αξέχαστη εμπειρία. 

Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται ως μοναδικές. Η τεχνική και ερμηνευτική του αρτιότητα και η ιδιαίτερη δυναμική που τον διακρίνει οδηγούν πάντα τους αφοσιωμένους θεατές του  σε ένα αξέχαστο, μαγικό ταξίδι μουσικής.

Προπώληση εισιτηρίων από Δευτέρα 8 Αυγούστου, Πλατεία 4ων Μαρτύρων

Τιμή εισιτηρίου: 15€


ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ – Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΕΝΤΕΤΑ

ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ – Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΕΝΤΕΤΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 

 Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται με το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Πανιά 2022» για πρώτη φορά, υιοθετώντας τη θεατρική παράσταση «Αντιπεπονθός – Η κρητική βεντέτα». Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στα Χανιά και στη συνέχεια περιοδεύει σε όλη την Κρήτη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Βεντέτα: ένας άγραφος νόμος, μια σκιά που ριζώνει και διαιωνίζεται. Άνθρωποι με διαφορετικές αξιακές αρχές, προσπαθούν να απονείμουν δικαιοσύνη μέσα από την αυτοδικία.

 Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο με αφορμή καταγεγραμμένες ιστορίες βεντέτας της Κρήτης, σε συνδυασμό με  ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του φαινομένου. Οι χώροι παρουσίασης είναι δημόσιοι,  κρίσιμοι και συμβολικοί. Στα Χανιά, το έργο θα παρουσιαστεί  στον αίθριο χώρο των Δικαστηρίων Χανίων, στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Ηράκλειο στο αίθριο της Λότζιας και στη Νεάπολη Λασιθίου στην Πλατεία Δικαστηρίων - τόποι   ενδιάμεσοι, όπου οι ιστορίες βεντέτας, μπορούν, τώρα να ακουστούν, αλλά όχι να κριθούν.

Τέσσερις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής γίνονται πρόσωπα-αγγελιαφόροι των ιστοριών και ταυτόχρονα ένορκοι, θύματα και θύτες. Χορεύουν, τρώνε και τραγουδούν ως μια ύστατη τιμή για όσους χάθηκαν.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Συνεργάτις σκηνοθέτις: Μαριλένα Κατρανίδου
Πρωτότυπα κείμενα: Νεφέλη Μαϊστράλη
Σκηνογραφία: Ξανθή Κόντου
Επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Λύκος
Μουσικός επί σκηνής: Μάνος Μαλαξιανάκης

Ηθοποιοί: Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάνος Στεφανάκης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη

Χανιά, 9,10,11 Αυγούστου – Αίθριος χώρος ανάμεσα στα Δικαστήρια και κτήριο Αντιπεριφέρειας
Ρέθυμνο, 12,13 Αυγούστου – Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Ηράκλειο, 17,18 Αυγούστου – Αίθριο Λότζιας
Νεάπολη, 19 Αυγούστου, Πλατεία Δικαστηρίων

Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Το έργο παρουσιάζεται με την υποστήριξη των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2821044256 και 2821023333, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

26 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)