Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου - Ανοικτές Πρόβες

Η Δημοτική Φιλαρμονική, ήταν και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης του Ρεθύμνου. Η προετοιμασία κάθε εμφάνισής της είναι μια μακρόχρονη και σύνθετη εργασία, μελέτη και πρόβες. Αυτό θελήσαμε να επικοινωνήσουμε κάνοντας ''Πρόβα” δημόσια και ανοιχτά στον Δημοτικό μας Κήπο.

Έτσι   με σταθερή ώρα έναρξης  στις 18:15' τις αναφερόμενες ημερομηνίες: 

19/07

22/07

05/08

30/08

 η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου σας περιμένει στο Δημοτικό Κήπο .

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των συναυλιών της σε γειτονιές της πόλης όπως και το αντίστοιχο  του Κουιντέτου Κλαρινέτων της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

 

Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου (2022)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Kyle Balda,Brad Ableson (βοηθητικός),Jonathan del Val (βοηθητικός)

Ηθοποιοί:
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Lucy Lawless, Danny Trejo, Julie Andrews, Russell Brand, Alan Arkin, Michelle Yeoh
Περίληψη:




 

Τα Minions επιστρέφουν στις 18 Αυγούστου στα Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Και από τις 25 Αυγούστου μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, με τη φωνή του Γιάννη Ζουγανέλη στον ρόλο του Γκρου!

H μεγαλύτερη κινηματογραφική σειρά ταινιών animation στην ιστορία και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία του 12χρονου αγοριού που ονειρευόταν να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου!

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Γκρου θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για πάρει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται μια βοήθεια από έναν φίλο.



 

Προβολές:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  18/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8
ΠΡΟΒΟΛΗ ΩΡΑ 20.30 Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...
Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου // Minions: The Rise of Gru - YouTube
 

 

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι (Αισθηματική)

ΣΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΕΡΙΝΟΣ

ΙΩΝ.ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΥ 21
ΤΗΛ.2831022830
DIGITAL CINEMA
www.cineasteria.com

Σκηνοθεσία:

Σέρτζιο Καστελίτο

Ηθοποιοί:
Mπερενίς Μπεζό, Σέρτζιο Καστελίτο, Κλεμεντίνο
Περίληψη:




O Βιντσένζο, μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ του βιβλιοπωλείου του και της κόρης του, που ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο του η πληθωρική, εκκεντρική και πανέμορφη Γιολάντ. Γοητευμένος από την ενέργειά της, θα αρχίσει και πάλι να νιώθει να του χτυπάει ο έρωτας την πόρτα και ταυτόχρονα να αναθεωρεί την μέχρι τώρα μελαγχολική ζωή του. Γεμάτη καταπιεσμένα συναισθήματα και μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, αναδύεται μια ιστορία ανεκπλήρωτου πάθους.

 

Προβολές:

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ  18/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΡΑ  22.30


Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...

(29) ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Official Greek Trailer Rosebud.21 - YouTube

 

ΞΕΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗ – ΜΟΡΙΑ (100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ) - ΟΜΑΔΑ SCARMI

Ξ Ε Ν Ο Σ
ΣΜΥΡΝΗ – ΜΟΡΙΑ
(100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ)
ΟΜΑΔΑ SCARMI

Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 21:30
Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα Ρέθυμνο

Μια «ηλεκτροδυναμική» μουσική αφηγηματική performance.

 Ξένο θεωρούμε όποιον μιλάει διαφορετική γλώσσα από εμάς, κατάγεται από άλλη χώρα ή μας είναι άγνωστος. Καθώς και οτιδήποτε διαφορετικό, παράδοξο, μυστήριο ή που δεν μας ανήκει. Το άγνωστο μας ξενίζει, μας προκαλεί φόβο. Την έννοια του ξένου, όλες και όλοι μας την βιώνουμε σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας όντας διαφορετικοί ή «κοινωνικά κατώτεροι» λόγω του φύλου μας, της κοινωνικής μας θέσης, της οικονομικής μας κατάστασης, των σεξουαλικών μας επιλογών ή των πολιτικών και θρησκευτικών μας πεποιθήσεων. Πόσες φορές δεν νιώσαμε ξένοι στην ίδια μας τη χώρα;

Η φιλοξενία στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια ιερή υποχρέωση και ένα δικαίωμα χωρίς όρους. Στην υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών του 1922, υπολογίζεται ότι περίπου 1.500.000 άτομα εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες υπό άθλιες συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση, καθώς οι μετακινήσεις πληθυσμών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Για την αντιμετώπιση της, δημιουργήθηκαν εννέα hotspot προσφυγικοί καταυλισμοί, ένας εξ αυτών στην Μόρια της Λέσβου.

Από τότε έως σήμερα, το φαινόμενο της αναγκαστικής μαζικής μετακίνησης των πληθυσμών δεν είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο, στα νεώτερα χρόνια είναι πρωτόγνωρα σκληρός ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο.

Τι άλλαξε από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα; Τι βίωσαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ερχόμενοι στην Ελλάδα και πως ανταπεξήλθαν; Πώς τους υποδέχτηκαν οι γηγενείς; Πώς τους αντιμετώπισε το τότε Ελληνικό κράτος; Και από την άλλη, πώς αντιμετωπίζονται σήμερα οι πρόσφυγες από την Ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες;

Μια μουσική αφηγηματική θεατρική performance εμπνευσμένη από τις Ικέτιδες του Αισχύλου, μαρτυρίες προσφύγων από την καταστροφή της Σμύρνης και μαρτυρίες κατοίκων της μεταναστευτικής δομής στη Μόρια της Λέσβου, σε συνδυασμό με λογοτεχνικά κείμενα, ηχητικά ντοκουμέντα, σωματικότητα, ποίηση και ζωντανή μουσική.

Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν, δημιουργώντας ένα «ηλεκτροδυναμικό» μουσικό αφηγηματικό ταξίδι από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα.

 Video teaser: https://youtu.be/g6K7dMB2m7I

Ώρα έναρξης: 21:30μμ.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Ηλικίες: Ενήλικο, νεανικό & εφηβικό κοινό, άνω των 12 ετών.

 Είσοδος: 10€ / 8€ μειωμένο

(Απαραίτητη προσέλευση ώρα 21:00, για την αποφυγή συνωστισμού, καθυστερήσεων και ομαλή λειτουργία του ταμείου. *H παραγωγή δεν διαθέτει POS. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:30 ακριβώς.)

 Συντελεστές:

Σύλληψη / Ερμηνεία / Δραματουργία / Σκηνοθεσία: Αποστολάκη Ελεάννα

Σύνθεση / Εκτέλεση μουσικής: Φλουρής Μιχάλης

Εκτέλεση μουσικής: Πιτσιδήμος Χριστόφορος

Ηχοληψία: Κωνσταντόπουλος Χρήστος

Δημιουργία ηχοτοπίου: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος

Φωτιστικός σχεδιασμός: Τσάμης Άρης

Επιμέλεια κίνησης: Κτιστάκη Νεφέλη

Επιμέλεια κοστουμιών: Σκορδαλού Ουρανία

Προωθητικό υλικό: Κολεκτίβα Obscura Lab

Παραγωγή: Ομάδα Scarmi / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ

Η ΟΜΑΔΑ SCARMI είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μουσικοθεατρική ομάδα, που πειραματίζεται γύρω από τη μουσική θεατρική αφήγηση, αυτοσχεδιάζοντας με ακανόνιστη ελευθερία. Σκοπός της ομάδας είναι η ενασχόληση με καίρια κοινωνικοπολιτικά, υπαρξιακά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Η ομάδα αξιοποιεί κείμενα από το ευρύ φάσμα της λογοτεχνίας: πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα, σονέτο, δοκίμιο, απομνημονεύματα, βιογραφία, κλασσικά κείμενα, ταξιδιωτικά κείμενα με στόχο να διεγείρει την κοινή γνώμη πυροδοτώντας συνειδήσεις και συναισθήματα. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν επί σκηνής δημιουργώντας ατμοσφαιρικές ηλεκτροδυναμικές αφηγήσεις. Η ομάδα αποτελείται από την ηθοποιό / performer Ελεάννα Αποστολάκη και τους μουσικούς Χριστόφορο Πιτσιδήμο, Άρη Τσάμη, Μιχάλη Φλουρή καθώς και τον ηχολήπτη / ηχητικό σχεδιαστή Κωνσταντίνο HipCut Γεωργιάδη.

 

Στο ενεργητικό της έχει ήδη μια θεατρική παράσταση, την electro rock performance ΉΤΤΑ (η μήτρα της νίκης), θεατρικός μονόλογος από την Λήθη του Δημήτρη Δημητριάδη η οποία παρουσιάστηκε σε πανελλαδική περιοδεία το έτος 2021 στην Κρήτη: Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλος, Ναύπακτος, Πάτρα και Αθήνα. Η βάση της ομάδας είναι στο Ρέθυμνο Κρήτης αλλά η τάση και ο στόχος είναι το ταξίδι των παραστάσεων εντός και εκτός συνόρων.

Σκάρμη, στην κρητική διάλεκτο θα πει, τα ίχνη που αφήνει στο πέρασμα του κάθε ζώο και φανερώνουν ότι πέρασε από κει.

Περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα Scarmi_ιστότοπος

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)