30/04/18, Χαιρετισμός Δημάρχου για μητρικό θηλασμό

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο Επετειακό Συνέδριο θηλασμού

 

Σπίτι Πολιτισμού , 28-29 Απριλίου 2018

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

 

 

Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όχι μόνον λόγω φύλου και της συνακόλουθης έλλειψης βιωματικής μου εμπειρίας επ’ αυτού αλλά και λόγω έλλειψης εξειδικευμένης γνώσης.

Ωστόσο, ως Δήμαρχος μιας πόλης που ευτυχεί να διαθέτει καταρτισμένους και ικανότατους ιατρούς, που υπηρετούν το λειτούργημά τους με ευσυνειδησία, επιστημονική επάρκεια και συχνά ηρωισμό, σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες, ιατρούς αεικίνητους και ακούραστους που, στο περίσσευμα του χρόνου τους, αν υπάρχει, αντί να ξεκουράζονται, διοργανώνουν Ημερίδες ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας, οφείλω να καλωσορίσω θερμά, εκ μέρους όλου του δημοτικού συστήματος, τις εργασίες και τους συμμετέχοντες στο επετειακό Συνέδριο Θηλασμού, που φιλοξενούνται στο Ρέθυμνο.

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά που επιλέξατε την πόλη μας για τη διεξαγωγή μιας τόσο καλά οργανωμένης και χρήσιμης επιστημονικής συνάντησης , η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα στις μέλλουσες ή νυν μητέρες βρεφών, να ενημερωθούν για τα πολλαπλά, βιολογικά και ψυχικά οφέλη του μητρικού θηλασμού, να συζητήσουν τις παραμέτρους αυτού του θέματος και να λύσουν τις απορίες τους με τη συνδρομή καταξιωμένων και έμπειρων επιστημόνων.

Παράλληλα, δίδεται η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των ίδιων των επιστημόνων, μια εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών πολύτιμων, τόσο για την ίδια την επιστημονική κοινότητα όσο και για τους αποδέκτες των ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών.

Αναμφίβολα οι αποδέκτες δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνον οι γυναίκες. Ο μητρικός θηλασμός, ως επιλογή και ως έμπρακτη διαδικασία, αφορά όλη την οικογένεια, αφού το περιβάλλον της θηλάζουσας μητέρας πρέπει να είναι ενθαρρυντικό, υποβοηθητικό και υποστηρικτικό σε όλα τα επίπεδα. Υπό αυτό το πρίσμα, ο ρόλος του συντρόφου- πατέρα, είναι εξίσου υπεύθυνος και ενεργός.

Κι ελπίζω, η υπέροχη και καθημερινή, πλέον, εικόνα νεαρών μπαμπάδων να κάνουν βόλτα τα μωρά τους με καροτσάκια, στην παραλία του Ρεθύμνου ή να παίζουν μαζί τους στην παιδική χαρά του Δημοτικού μας Κήπου, να είναι προϊόν της συνειδητής και εκτεταμένης αλλαγής μιας νοοτροπίας που καλλιεργούσε στεγανά στους έμφυλους ρόλους, περιορίζοντας την ανατροφή των παιδιών, σε αυστηρώς γυναικεία υπόθεση.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν, για πολλούς λόγους. Μεταξύ αυτών και για τη γενναιοδωρία σας να μοιραστείτε μαζί μας γνώσεις και προτάσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία των παιδιών μας, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής της οικογένειας μέσα από την οικοδόμηση δεσμών που ισχυροποιούν τη σχέση των ζευγαριών και κατ΄ επέκταση την ευημερία του κοινωνικού μας ιστού.

Θερμά συγχαρητήρια στα άξια Μέλη του Συλλόγου Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας Ελλάδας «Γαλαξίας» και του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος για την δεκάχρονη κι εξόχως αποτελεσματική συνεργασία τους, τα ευεργετικά αποτελέσματα της οποία απολαμβάνουμε και στο Ρέθυμνο με τη βοήθεια των γιατρών μας που έχουν αναλάβει την επιπλέον εξειδικευμένη ευθύνη του Πιστοποιημένου Συμβούλου Θηλασμού.

Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη, επιστημονική επάρκεια και ζωηρό ενδιαφέρον το θαυμαστό έργο σας, την αντανάκλαση του οποίου τη συναντάμε καθημερινά στα πρόσωπα υγιών, ευτυχισμένων παιδιών και οικογενειών.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)