29/05/19, Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κ. Μίνω Αλεφαντινού στο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Μεσογειακών Σπουδών / Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

ΞΕΝΙΑ, 29 Μαΐου 2019

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Σύνεδροι από διακεκριμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας της Ευρώπης της Ασίας και της Αμερικής

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη με τη μακρά ιστορική και πολιτιστική παράδοση, την πόλη που, παρά τις αντιξοότητες των καιρών, συνεχίζει να επενδύει στην Παιδεία, μια και θεωρεί πως είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης όχι μόνο της δικής μας κοινωνίας αλλά και κάθε οργανωμένης κοινωνίας που αντιλαμβάνεται τον καταλυτικό ρόλο της Παιδείας σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις συνεχείς επιστημονικές συναντήσεις, στην πλειοψηφία τους διεθνούς χαρακτήρα κι εμβέλειας, που διοργανώνουν τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου μας, του οποίου η έδρα έχουμε την τιμή να βρίσκεται στο Ρέθυμνο, αλλά και από την υψηλή ανταπόκριση καταρτισμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους όπως εσάς σε κάθε πρόσκλησή του.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική για την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία διεθνή επιστημονική συνάντηση και για την γενναιόδωρη συμβολή σας στη διάχυση της γνώσης.

Σας ευχαριστούμε που τιμάτε την πόλη μας με την παρουσία σας και που μας κάνετε κοινωνούς της γνώσης σας των πολύτιμων εμπειριών σας και των εμπνευσμένων ιδεών σας.

Θερμά συγχαρητήρια απευθύνω και στους διοργανωτές, την Ένωση Μεσογειακών Σπουδών και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που για μία ακόμη φορά δίδουν στο Ρέθυμνο τη δυνατότητα να κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, μέσα από ένα Συνέδριο πολυθεματικό, πολυπρισματικό και με έξοχη θεματολογία, την οποία θ’ αναπτύξουν καταρτισμένοι επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο. Μέσα από τις εισηγήσεις τους θα γίνουμε όλοι κοινωνοί επιμέρους εκφάνσεων και παραμέτρων του σπουδαίου Πολιτισμού της Κρήτης της Ελλάδας και της Μεσογείου, όπως αντανακλάται στη γλώσσα, τα λογοτεχνικά κείμενα, τις τραγωδίες, την ποίηση τις Τέχνες το εμπόριο, την πολιτική, την ανθρωπολογία, την Οικονομία, τη θρησκεία, το περιβάλλον, τις ανταλλαγές πνεύματος και ύλης. Ένα ταξίδι στο χρόνο από την αρχαιότητα ως σήμερα, στο οποίο ο άνθρωπος και τα επιτεύγματα του, διανοητικά και υλικά, πρωταγωνιστεί διαχρονικά.

Παρακαλώ δεχθείτε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, ο οποίος λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, υπηρεσιακών και εκλογικών, δεν κατάφερε να είναι απόψε μαζί σας παρά ην ισχυρή του επιθυμία.

Σας στέλνει τις ευχές του για καλή επιτυχία στις εργασίες σας και μία ευχάριστη παραμονή σας στην πόλη μας, την οποία ελπίζουμε να γνωρίσετε παρά τον περιορισμένο χρόνο σας.

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι ειλικρινά ο στόχος της διεθνούς αυτής συνάντησης να επιτευχθεί και, πράγματι, με τη βοήθεια της Επιστήμης και της γνώσης που μας παρέχει , να καλλιεργήσουμε την κριτική μας ικανότητα και μέσω ενός υγιούς αναστοχασμού, ενδοσκόπησης, ειλικρινούς διαλόγου κι επικοινωνίας, να συνδράμουμε όλοι, ο καθένας με βάση τις δυνατότητες του από το δικό του προσωπικό και κοινωνικό μετερίζι, στην προσπάθεια ενός θετικού κοινωνικού μετασχηματισμού, με σταθερή επιδίωξη την προοδευτική εξέλιξη μας ως άνθρωποι και ως συλλογικότητες. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)