30/04/18, Χαιρετισμός Δημάρχου στη Μπιενάλε

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην 4η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης

 

Σπίτι Πολιτισμού

25,26 & 27 Απριλίου 2018

 

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί μας επισκέπτες επιστήμονες από Πανεπιστήμια και Φορείς της Ελλάδας

και του Εξωτερικού

 

 

σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας επιφυλάξατε να υλοποιήσετε τις εργασίες της σπουδαίας αυτής διεπιστημονικής αυτής συνάντησης εδώ στην πόλη μας.

Μια πόλη που διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με την Ιταλία, οι οποίοι αποτυπώνονται στα θαυμάσια μνημεία που υπάρχουν διάσπαρτα στο ιστορικό κέντρο αλλά και στους Οικισμούς, ως μάρτυρες του πολιτιστικού πλούτου που συνθέτει την ιστορία και παράδοση του Ρεθύμνου.

Με πολλή χαρά λοιπόν σας υποδεχόμαστε και ελπίζουμε οι στόχοι της διοργάνωσης να επιτευχθούν και να στεφθούν με επιτυχία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι ανέλαβαν την εξαιρετική πρωτοβουλία της συνεργασίας καταξιωμένων επιστημόνων της Αρχιτεκτονικής και της Αρχαιολογίας, οι οποίοι συνομιλούν, ανταλλάσουν ιδέες, προτάσεις, τεχνογνωσία στο πλαίσιο ενός δυναμικού και ενεργού διαλόγου που εμπλέκει πανεπιστημιακά ιδρύματα, φοιτητές, και την ίδια την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της. Όπως θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές, σπουδαστές και ερευνητές που έλαβαν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό με θέμα το πρόγραμμα αποκατάστασης μνημείων κλπ. Η φρέσκια τους ματιά σε συνδυασμό με την όρεξη τους για κατάκτηση της γνώσης, η επιμέλεια τους και η αταλάντευτη αφοσίωσή τους στην επιστήμη τους, μας συγκινεί και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Λυπάμαι ειλικρινά που λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσής μου για τη διεξαγωγή αυτής της ενδιαφέρουσας και βαρυσήμαντης παρέμβασης Πολιτισμού δεν κατόρθωσα να αναβάλω προγραμματισμένες, αναπόδραστες υπηρεσιακές υποχρεώσεις ώστε να παρακολουθήσω τις εργασίες της Μπιενάλε.

Στο πλαίσιο όμως της σταθερής και αρμονικής συνεργασίας του Δήμου με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Πανεπιστήμιο Κρήτης είμαι βέβαιος ότι θα ενημερωθώ για την ουσία και τα πορίσματα που θα προκύψουν από την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα είναι γόνιμη και πολύτιμη.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση επενδύουμε στον Πολιτισμό και υποστηρίζουμε κάθε έκφρασή του με συνέπεια, επιμονή, στρατηγικό σχεδιασμό και πάθος. Το Ρέθυμνο, έχει ευλογηθεί με εξαιρετικά δείγματα υψηλής Αρχιτεκτονικής, συχνά σπάνια που αξίζουν το θερμό μας ενδιαφέρον και τη συστηματική παρακολούθηση κάθε νέου τρόπου και μεθόδου συντήρησης, αναπαλαίωσης, προστασίας και ανάδειξης τους.

Παρά την απουσία επαρκών πόρων, η συνεργασία μας με όλες στις αρμόδιες υπηρεσίες και πανεπιστημιακά ιδρύματα, με πρωταγωνιστές το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ποίο είμαστε υπερήφανοι και την Αρχαιολογική μας Υπηρεσία, αλλά και η διαρκής εκ μέρους μας διεκδίκηση ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με αυτό το αντικείμενο, μας επιτρέπουν να συντηρούμε ευπρεπώς τα μνημεία που μας κληροδότησε το παρελθόν τούτου του ευλογημένου τόπου, τα οποία αποτελούν για μας μέρος της ύπαρξης μας και εγγύηση για την μελλοντική μας εξέλιξη κι ευημερία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)