25/09/19, Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ρεθύμνου κ. Θωμά Κρεβετζάκη

Xαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ.Μαρινάκη στη σύσκεψη για τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο του προγράμματος DISARM

 

Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

25 Σεπτεμβρίου 2019

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί επιστήμονες του εθνικού Αστεροσκοπείου

 

Η δυνατότητα να προλαμβάνεις μια καταστροφή είτε αυτή αφορά του φυσικό περιβάλλον είτε ανθρώπινες ζωές είτε το συνήθη συνδυασμό και των δυο, παραμένει ζωντανή πρόσκληση για κάθε επιστημονικό πεδίο, για κάθε ανθρώπινη σκέψη και δράση.

Αισθανόμαστε τυχεροί, ως χώρα, για τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα DISARM το οποίο θα μας εξασφαλίσει ένα πολύτιμο επιχειρησιακό εργαλείο για την παρακολούθηση και πρόγνωση ξηρασιών και δασικών πυρκαγιών.

Νιώθουμε ευγνώμονες, ως πόλη, για το ενδιαφέρον και την επιστημονική συνδρομή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, διότι έχουμε γίνει αποδέκτες της θετικής πρόθεσης και της γενναιόδωρης παροχής τεχνογνωσίας εκ μέρους των Διευθυντών Ερευνών του Αστεροσκοπείου, της κας Κοτρώνη και του κ. Λαγουβάρδου, στην συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δήμος Ρεθύμνης σε επίπεδο διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που καταμαρτυρούν την ανησυχητικές διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης.

Ο περυσινός χειμώνας, άλλωστε, επεφύλαξε στο Ρέθυμνο όπως και σε πλείστες άλλες περιοχές της χώρας μας, καταστροφές και απώλειες από πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ κατά τους θερινούς μήνες οι πυρκαγιές αποτελούν, δυστυχώς, μέρος της καθημερινότητας των περιοχών της ενδοχώρας.

Τα δεδομένα αυτά, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων με τη βοήθεια προγνωστικών εργαλείων που θ’ αποβούν σωτήρια για το περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και ιδιοκτησία.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, θερμά τους εισηγητές της Ημερίδας στο Ρέθυμνο και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις τους, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα μας προσφέρουν πολύτιμη γνώση για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συντονισμό όλων των υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών, που επικεντρώνουν το έργο τους στην προστασία και ασφάλεια των σημαντικότερων εκφάνσεών της ζωής.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

 

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)