09/04/2010,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

 

Αξιότιμοι Κύριοι Σύνεδροι

Σας καλωσορίζουμε στη Κρήτη και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας στο Διεθνές Συνέδριο που θα αναδείξει έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για τη Χώρα μας: τη Μελισσοκομία.

Ένα κλάδο της αγροτικής οικονομίας  ο οποίος είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό συμβάλλει σημαντικά στο εισόδημα των γεωργικών και μη οικογενειών.

Ειδικά στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη για το λόγο αυτό εξάλλου η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Ισπανία, από απόψεως κατοχής μελισσοσμηνών και παράγει κατά μέσο όρο 14.000τον. μέλι ετησίως με αποτέλεσμα η εγχώρια παραγωγή να καλύπτει περίπου το 90% της κατανάλωσης.

Σε ότι αφορά την Κρήτη, το Ηράκλειο αλλά και τα Χανιά που φιλοξενούν τις εργασίες του Συνεδρίου, παρουσιάζουν αυξημένο μελισσοκομικό ενδιαφέρον ενώ καις το Ρέθυμνο υπάρχουν αρκετοί μελισσοκόμοι που ασχολούνται με τον κλάδο.

Εκτός από την οικονομική παράμετρο, η μελισσοκομία ως ενασχόληση θεωρούμε ότι δεν θα ατονήσει ποτέ αφού οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού, του βασιλικού πολτού αλλά και της πρόπολης, της γύρης καθώς και όλων των προϊόντων και παραγώγων της κυψέλης είναι αδιαμφισβήτητες και παγκοσμίως γνωστές.

Αναμφίβολα και ο συγκεκριμένος παραγωγικός κλάδος αντιμετωπίζει  προβλήματα αλλά κι ενδιαφέρουσες προκλήσεις που επιδρούν βελτιωτικά στο σύνολο της παραγωγής τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. Όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν και θα παρουσιαστούν από εσάς, τους διακεκριμένους επιστήμονες  της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είμαι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Μελισσοκομίας και λυπάμαι πολύ που αναπόδραστες υπηρεσιακές μου υποχρεώσεις στο Ρέθυμνο δεν θα μου επιτρέψουν να τις παρακολουθήσω.

Εύχομαι καλή επιτυχία και με την ευκαιρία καταθέτω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαίρετη πρωτοβουλία τους και την αξιέπαινη δράση τους. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)