9/10/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

    

                                      Ωδείο Ρεθύμνου- Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

                                                                           8-10 Οκτωβρίου 2009

 

Αξιότιμοι Σύνεδροι

Κυρίες και Κύριοι

 Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη που επενδύει και με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Κρήτης στην ουσιαστική  γνώση και την πνευματική καλλιέργεια. Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκληση των διοργανωτών  και μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας που υποδηλώνει την πρόθεσή σας να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση σας και να συμβάλλεται στη διάδοσή της.

  Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και τα  Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Κρήτης που, μαζί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών, συνδιοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Διοικητικών Επιστημόνων αποδεικνύοντας πως η συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων όχι μόνον ευδοκιμεί αλλά επιφέρει σημαντικά οφέλη  στις τοπικές κοινωνίες που ευτυχούν να φιλοξενούν τέτοιου εύρους και ποιότητας επιστημονικές  συναντήσεις.  

    Μελετώντας τους  θεματικούς άξονες του Συνεδρίου διαπιστώνουμε την ποικιλία των θεμάτων που θα αναλυθούν, την επικαιρότητά τους, την εννοιολογική και πρακτική συσχέτισή τους, την σύνδεση που  επιχειρούν μεταξύ της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της δημοκρατίας καθώς και  την ανάδειξη της επιρροής που ασκείται εκατέρωθεν και την αλληλεξάρτησή τους.

 Το εγχείρημα υλοποιείται  μέσα από έναν επιστημονικό  διάλογο  μεταξύ της Πανεπιστημιακής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσα από μια κοινωνική παρέμβαση που αποσαφηνίζει μηχανισμούς, ερμηνεύει διαδικασίες και αποκωδικοποιεί δράσεις που όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου ιδιότητας  βιωματικά γνωρίζουν αλλά αδυνατούν συχνά να διασαφηνίσουν.       

 Η σπουδαιότητα του Συνεδρίου είναι αδιαμφισβήτητη και πραγματικά αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των κυρίων Συνέδρων - Πανεπιστημιακών Καθηγητών απ’ όλη την Ελλάδα ώστε μαζί να προσεγγίσουμε μια πολύπλευρη πραγματικότητα, η οποία καθορίζει την καθημερινότητά μας και προδιαγράφει την μελλοντική εξέλιξη της κοινωνίας των πολιτών, όπως αυτή εκλαμβάνεται μέσα από τη Διοικητική Επιστήμη. 

Μια ακόμη παράμετρος που προσδίδει στο Συνέδριο ξεχωριστή σημασία αφορά στην παρουσίαση επεξεργασμένων λύσεων και πρακτικών εφαρμογών που σε συνδυασμό με τη θεωρητική μελέτη των θεμάτων που θα αναπτυχθούν ουσιαστικά μας προσφέρει τη δυνατότητα της κατανόησης τους και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους.

 Είμαστε πρόθυμοι λοιπόν να ακούσουμε τις προτάσεις των εκλεκτών εισηγητών αφού κύριο μέλημα και προτεραιότητα της κάθε Αρχής  είναι και θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η χρηστή διοίκηση και η συνεισφορά στην ποιότητα ζωής του.

Είμαι βέβαιος ότι ο συνεχής,  κοινός μας προβληματισμός πάνω στην ποιότητα της δημόσιας διοίκησης και στις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την εξασφάλισή της,  με γνώμονα πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αναμφίβολα θα  οδηγήσει στην δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας ικανής να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να αποκαταστήσει την ταραγμένη σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση.

 Ελπίζουμε, με τη δική σας βοήθεια, να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στη δράση μας και αντικειμενικότεροι στην κρίση μας. 

Κι ευχόμαστε να έχουμε συχνά την χαρά ανάλογων συναντήσεων που κάνουν πλουσιότερη τη γνώση μας και μας δίδουν αφορμές και κίνητρα για συνεργασία και σύμπραξη.

 

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ.   

 

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)