8/9/2015, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο « Ο 16ος αιώνας στη βενετοκρατούμενη Κρήτη- Ιστορία και πολιτισμός.»

Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι

Αγαπητοί Φίλοι

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο θα συνδέσει την Κρήτη με το πολιτιστικό της παρελθόν, φωτίζοντας σημαντικές πτυχές του, τις οποίες όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης, συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να προκαλέσουν έναν υγιή και γόνιμο διάλογο μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των απλών πολιτών σε όλο το νησί μας, με επίκεντρο τη μελέτη μιας καθοριστικής για την πνευματική εξέλιξη της Κρήτης, περιόδου. Όπως θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των διοργανωτών να μοιραστούν με γενναιοδωρία τη γνώση τους και τα πορίσματα των ερευνών τους μαζί μας και μάλιστα σε μία γλώσσα αποφορτισμένη από τη δυσκολία των επιστημονικών ορισμών, προσιτή στον καθένα από μας.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βεβαιότητα πως σε αυτό το Συνέδριο, το στοίχημα της αποτελεσματικής συνδιαλλαγής του επιστημονικού λόγου με την ίδια την κοινωνία στην οποία απευθύνεται, θα κερδηθεί.

Επιπλέον, είμαστε ευτυχείς για τη χρονική σύμπτωση διεξαγωγής του Συνεδρίου με την έναρξη του φετινού Αναγεννησιακού Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο. Ειδικά δε, λόγω της αναφοράς του Συνεδρίου στην Κρητική Αναγέννηση, η οποία συνιστά το επίκεντρο ενασχόλησης του πολύχρονου αυτού θεσμού που διοργανώνεται εδώ και περίπου 3 δεκαετίες στην πόλη μας.

Λυπάμαι που προγραμματισμένες υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθήσω τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και ξεναγήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Ελπίζω , εφόσον εκδοθούν τα πρακτικά του, να γίνω κι εγώ κοινωνός της σπουδαίας γνώσης που θα μοιραστούν οι συμμετέχοντες επιστήμονες με τους συμπολίτες μου αλλά και με κατοίκους του νησιού μας.

Με σεβασμό στη μνήμη του Εμμανουήλ Κριαρά και του Στυλιανού Αλεξίου, δύο πνευματικών προσωπικοτήτων των οποίων το έργο θα φωτίζει στο διηνεκές την εξέλιξη της Παιδείας στη χώρα μας, σας ευχαριστώ κι εύχομαι οι στόχοι που θέτει το Συνέδριο εκπληρωθούν και η επιτυχία του, να υπερβεί τις προσδοκίες των εμπνευστών του και να τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον μας για συνεχή αναζήτηση της γνώσης του παρελθόντος μας, από το οποίο αντλεί τα δομικά της συστατικά η πνευματική μας υπόσταση.

 

Γιώργης Μαρινάκης

Δήμαρχος Ρεθύμνης

 

 

25 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)