7/4/2017, Χαιρετισμός Αντιδημάρχου κ. Γεωργαλή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Γεωργαλή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης

 

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου,

7-9 Απριλίου 2017

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Σύνεδροι

 

Καλωσορίζουμε θερμά στο Ρέθυμνο τις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει το δραστήριο Παιδαγωγικό του Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Διδακτικής Φυσικών Επιστημών σε συνεργασία με την Ένωση για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία.

 

Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου και η συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων απ’ όλη τη χώρα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τη γνώση και τις εμπειρίες τους, εγγυώνται την επιτυχή διεξαγωγή του Πανελλήνιου Συνεδρίου και την επίτευξη των στόχων του.

 

Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στους εμπνευστές και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχει κανείς, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι σε όλα τα επίπεδα, το συντονισμό και τη διεξαγωγή ενός Συνεδρίου με τόσο εκτεταμένη συμμετοχή καταρτισμένων επιστημόνων και τόσες συνεδρίες, ανακοινώσεις, εργαστήρια και βραβεύσεις.

 

Πέραν όμως των υψηλών απαιτήσεων που έχει το Συνέδριο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης, ιδιαίτερη αξία έχει η επιλογή των θεματικών στις οποίες θα εστιάσουν οι εισηγήσεις. Και σε αυτό το επίπεδο, θεωρούμε πως το παρών Συνέδριο, θα επιτύχει μια σοβαρή και σημαντική παρέμβαση στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης.

 

Το ζητούμενο είναι, τα συμπεράσματα του Συνεδρίου αλλά και οι προτάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων, να ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας και να αποτελέσουν τις βάσεις σχεδιασμού σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων στις φυσικές επιστήμες.

 

Ο Δήμος Ρεθύμνης, παρά τις πενιχρές έως ανύπαρκτες κρατικές χρηματοδοτήσεις, για την κατασκευή ή ενίσχυση σχολικών υποδομών και εργαστηρίων φυσικών επιστημών, κατάφερε, τα τελευταία 4 χρόνια, να διαθέσει χρήματα που εξασφάλισε είτε από το νέο κοινοτικό πλαίσιο είτε από ιδίους πόρους και τον Προϋπολογισμό του, για τη δημιουργία σημαντικών υποδομών που διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στο πλαίσιο μιας καλύτερης και αποδοτικότερης διδασκαλίας.

Πρόκειται για:

Α. Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών, στην Αργυρούπολη, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που λειτουργούν στο νησί μας ενώ το καλοκαίρι φιλοξενείται εκεί το θερινό σχολείο.

Β. Τέσσερα εργαστήρια φυσικών επιστημών στο νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην περιοχή Σφακάκι.

Γ. Τέσσερα εργαστήρια φυσικών επιστημών στο νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην περιοχή Ατσιποπούλου.

Δ. Παράλληλα, ο Δήμος, με τη συνδρομή του ΕΚΦΕ, συνέβαλλε στην αναβάθμιση πολλών από τα υφιστάμενα εργαστήρια που λειτουργούν στα σχολεία.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις υποδομές που υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο μας, στο ΑΤ.Ε.Ι. Ρεθύμνου, το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικού Πλάσματος- Laser του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Α’θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες για τις φυσικές επιστήμες εδώ στο Ρέθυμνο.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναμφίβολα συμβάλλουν και οι επιστημονικές συναντήσεις που διοργανώνονται στον τόπο μας.

Είναι πολύτιμη η επιστημονική παρέμβαση που επιχειρεί δια του Συνεδρίου αυτού και των συμμετεχόντων επιστημόνων, το Πανεπιστήμιο μας, όχι μόνον σε επίπεδο ενημέρωσης και ανταλλαγής γόνιμων απόψεων αλλά και στην έρευνα και στη τροφοδότηση ενός διαλόγου που πρέπει να είναι διαρκής, συστηματικός και αποτελεσματικός όχι μόνο στη διευρυμένη εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ίδια την κοινωνία στην οποία απευθύνεται.

 

Υπό αυτό πρίσμα αισθανόμαστε τυχεροί που σας έχουμε μαζί μας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο εν γένει επιστημονικό σας έργο και εποικοδομητική συνέχεια στη συνεργασία σας.

Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

 

25 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)