5/6/2015, Xαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην Ημερίδα OTS Roadshow 2015

5 Ιουνίου 2015, Acquila Porto Rethymno

 

 Κυρίες και Κύριοι

 

Καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο του συνεργάτες μας της Εταιρείας OTS και χαιρόμαστε για την ευκαιρία που μας δίδεται, μέσω της σημερινής Ημερίδας, να ενημερωθούμε για τα νέα προγράμματα που έχει καταρτίσει και τις καινοτόμες εφαρμογές που προτείνει για την αποτελεσματικότερη μηχανοργάνωση υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και να συμμετάσχουμε σ’ ένα γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών, από την οποία θα προκύψουν αμοιβαία οφέλη.

 

Ως Δήμος Ρεθύμνης συνεργαζόμαστε πάνω από μία δεκαετία με την OTS και ως εκ τούτου έχουμε μια αντικειμενική και πλήρη εικόνα για τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της, την οποία και καταθέτουμε στο πλαίσιο αυτής της σύντομης παρέμβασης μας.

 

Η συνεργασία μας αφορά κυρίως τους τομείς της μηχανοργάνωσης του Δημοτολογίου, του Ληξιαρχείου και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

 

Θα έλεγα ότι ενηλικιωθήκαμε μαζί με τους συνεργάτες της OTS αφού στον τομέα της μηχανοργάνωσης βασικών υπηρεσιών μας, ενταχθήκαμε ως πιλοτικός Δήμος στο Εθνικό Δημοτολόγιο, γεγονός που σημαίνει ότι ήμασταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που οργανώθηκαν σε αυτό το επίπεδο ενώ και στον τομέα της οργάνωσης της Οικονομικής μας Υπηρεσίας οι απαιτήσεις ήταν εξαιρετικά μεγάλες ειδικά μετά την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτη και της συνακόλουθης ενσωμάτωσης 3 πρώην Δήμων στο δικό μας.

 

Τα στελέχη της OTS με υπευθυνότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό κι επιμονή στάθηκαν δίπλα στις υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, κατέγραψαν τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις της σχετικής Νομοθεσίας, μελέτησαν τις ιδιαιτερότητες των θεμάτων και την πολυπλοκότητα των περιπτώσεων, τα οποία το δημοτικό μας σύστημα καλείται καθημερινά να διαχειριστεί, και, με πολλή δουλειά, συστηματική και συνεχή παρακολούθηση έχουμε καταφέρει μαζί να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

 

Θεωρώ περιττό να αναφερθώ στη σημασία της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη πλέον και νομίζω όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Βέβαια, η χρήση τους προϋποθέτει συνεχή εκπαίδευση και σταθερή εξοικείωση όλων μας τόσο με τις εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες και διευκολύνσεις που παρέχουν όσο και με την ταχύτατη εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών.

 

Και σε αυτόν τον τομέα, τα στελέχη της OTS επιδεικνύουν συνεχώς την ευελιξία προσαρμογής τους και την επάρκειά τους στη διαρκή μετεξέλιξη των τεχνολογικών προγραμμάτων αλλά και των μεταβαλλόμενων αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου, τις οποίες υποστηρίζουν μέσα από την εγκατάσταση προηγμένων εφαρμογών, συνδράμοντας το έργο των εργαζομένων με την τεχνογνωσία τους, διευκολύνοντας την αποτελεσματικότητα τους και αντιμετωπίζοντας σε συνεργασία μαζί τους όλες τις δυσκολίες που ανακύπτουν.

 

Χαίρομαι που διαπιστώνω την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν μέσω μηχανοργάνωσης, προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία απευθύνονται στις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Με ενδιαφέρον θ’ ακούσουμε την πρότασή τους, η οποία θα παρουσιαστεί στη διάρκεια της σημερινής Ημερίδας.

 

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας και να ευχηθώ την επιτυχή συνέχιση της συνεργασίας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)