5/10/10,ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΕΚΔΟΤΗ –ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ

                                                                                              

                                                              Ρέθυμνο, 24 Σεπτεμβρίου 2010

 

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο ο οποίος σφράγισε με την προσωπικότητά του την  πορεία της πόλης μας τις τελευταίες δεκαετίες, στάθηκε με δυναμισμό, τόλμη και αξιοπρέπεια σε κάθε της αναπτυξιακό βήμα και σηματοδότησε με την ενεργή δράση του και τις πρωτοπόρες ιδέες του όλη τη δύσκολη διαδρομή του Ρεθύμνου προς το μέλλον.

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης έφερε όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ξεχωρίζουν με τη δράση τους σ’ ένα τόπο και ως ένα βαθμό τον καθορίζουν.

Συγκρούστηκε, αγωνίστηκε, προσπάθησε, δημιούργησε, διαφώνησε, δημιούργησε μια καλή οικογένεια και άξια παιδιά, έκανε φανατικούς φίλους αλλά και αντιπάλους. Κανείς, όμως δε μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του ούτε να υποβιβάσει τον καταλυτικό του ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του Ρεθύμνου.

  Άνθρωπος των αντιθέσεων, αυστηρός κριτής και απαιτητικός με κάθε τι που καταπιάνονταν,  όμως πάντα  ξεκάθαρος στις απόψεις του, λάτρης της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.

Αντιμετώπιζε πάντα με μια αξιοθαύμαστη δυναμική και αντοχή τις επιπτώσεις των επιλογών του, τις διώξεις που υπέστη για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τις πόρτες που έκλεισαν όταν πήρε το πτυχίο του από την Παιδαγωγική Ακαδημία. Δεν έχανε ποτέ όμως το κουράγιο του και αυτό συμβούλευε πάντα και τους συνεργάτες του. Σεβόταν αυτούς που θεωρούσε άξιους σύμφωνα με τον αξιοκρατικό του κώδικα, βοηθούσε όπου έκρινε ότι άξιζε τον κόπο, έκανε λάθη όπως όλοι όσοι δουλεύουν σκληρά.

 Όλοι μας θα τον θυμόμαστε ως μια εκρηκτική προσωπικότητα που ήταν πάντα ενεργά παρούσα σε όλα τα σπουδαία και σημαντικά.

Θα μας λείψει η εξυδέρκειά του, η ευρύτητα του πνεύματος του, η ατόφια ενεργητικότητά του, η  ακεραιότητα και η υψηλή αίσθηση ευθύνης που τον διακατείχε. 

Ας μας συχγωρήσει που δεν τηρούμε την επιθυμία του να τον αποχαιρετήσουμε χωρίς λόγια.

Όμως, ως Δήμαρχος της πόλης αλλά και ως φίλος του αισθάνομαι την ανάγκη να του καταθέσω την εκτίμηση μας για όλα όσα πρόσφερε. Η φιλία του και η κριτική του με τιμούσε και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που την τελευταία ημέρα πριν την περιπέτεια της υγείας του συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε φιλόφρονες κουβέντες.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό όπως του αξίζει.

Εύχομαι η οικογένειά του να έχει τη Δύναμη να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία την παράδοσή και το έργο του, το οποίο έχει ανάγκη η πόλη μας.

Αγαπητέ Φίλε, Εκδότη – Δημοσιογράφε και καλέ Ρεθεμνιώτη ,           

Γιάννη 

Kαλό ταξίδι κι εύχομαι η νέα σου κατοικία να είναι φιλόξενη, γαλήνια γεμάτη αγάπη και αποδοχή. Είμαι βέβαιος πως κι εκεί θα συνεχίσεις να δημιουργείς με το δικό σου μοναδικό τρόπο, μια και το ανήσυχο πνεύμα σου, ούτε η αποχώρηση σου  από τα εγκόσμια μπορεί να το τιθασεύσει.

Αιωνία σου η μνήμη.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)