5/10/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στο σύγχρονο κόσμο, σύγχρονες τάσεις και ζητήματα».

 

                                                                    Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

                                                                            1-3 Οκτωβρίου 2010

 Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 Καλωσορίζουμε στην πόλη μας όλους εσάς, τους διακεκριμένους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο,  που εγκαινιάζεται με την παρουσία σας έναν γόνιμο και υγιή διάλογο πάνω σ’ ένα θέμα διαχρονικό και επίκαιρο όπως είναι η Εκπαίδευση και η θέση της στη σύγχρονη εποχή.

 Αποτελεί για την πόλη μας τιμή η παρουσία και συμμετοχή σας στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα του Πανεπιστημίου μας, το οποίο προσφέρει συχνά στην πόλη μας σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις και γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τους καθηγητές και όλους όσοι συνεργάστηκαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση.

 Η θεματολογία του Συμποσίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού εστιάζεται σε μια πτυχή της Εκπαίδευσης η οποία τίθεται σε συνεχή  επαναδιαπραγμάτευση προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με τις επιταγές μιας κοινωνίας που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

 Πρόκειται για την Εκπαίδευση των ίδιων των Εκπαιδευτικών, άξονας στον οποίο θα  επικεντρωθούν οι εργασίες του Συμποσίου με επιστημονικές εισηγήσεις που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση και συγκριτικά στοιχεία γύρω από την εκπαίδευση σε πολλές χώρες του κόσμου ενώ θα γίνουν σημαντικές αναφορές στην Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών της χώρας μας στο παρελθόν και στη σημερινή εποχή.

 Το Συμπόσιο που σήμερα εγκαινιάζει τις εργασίες του επιβεβαιώνει το συνεχές και σταθερό ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην ασφαλή  διερεύνηση, την ουσιαστική μελέτη και καταγραφή των πολύπλοκων παραμέτρων που συνθέτουν την πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

 Το συγκεκριμένο Διεθνές Συμπόσιο ουσιαστικά συνιστά μια εμπεριστατωμένη και ρεαλιστική προσέγγιση της Εκπαίδευσης που υπερβαίνει τα θεωρητικά πλαίσια που οριοθετούν την εκπαιδευτική διαδικασία και θέτει στο τραπέζι του διαλόγου την εμπειρία των Εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα που αφορούν τη δική τους  Εκπαίδευση αλλά και την εικόνα τους μέσα στην κοινωνία.

 Παράλληλα,  ενεργοποιεί την εκπαιδευτική κοινότητα στην κατεύθυνση του επανασχεδιασμού των προγραμμάτων σπουδών των εκπαιδευτικών ώστε η υγιής αλλαγή του εκπαιδευτικού μας συστήματος να προέλθει κυρίως από δραστήριους και ικανούς δασκάλους με όρεξη για δουλειά και αδιαμφισβήτητες γνώσεις.

 Με τη βεβαιότητα ότι από την επιστημονική αυτή συνάντηση θα προκύψουν ωφέλιμα συμπεράσματα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και την πόλη μας θα ήθελα να καταθέσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη θαυμάσια πρωτοβουλία τους και να τους ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που δίδουν στην πόλη μας να φιλοξενήσει ένα Συμπόσιο διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

 Ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς τους εξαίρετους επιστήμονες από όλο τον κόσμο για τη θετική ευγενική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση των διοργανωτών και την ευγενική διάθεση να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία σας.

 Ελπίζω η ολιγοήμερη παραμονή σας στην πόλη μας να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη φυσιογνωμία της, τον Πολιτισμό και την πλούσια παράδοση της, τη φυσική της ομορφιά και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της.

 Ελπίζω να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία στο μέλλον να συναντηθούμε.

 Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και καλή Δύναμη σε σας για να συνεχίσετε με επιτυχία το ωραίο έργο σας.

 Να είστε καλά.

25 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)