04/04/12, XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Με τα μάτια της ψυχής- ένταξη των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία»

 

                                                                       Ξενία, 30 Μαρτίου 2012

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο τις εργασίες της Διημερίδας και όλους εσάς, που συμμετέχετε στις πρωτότυπες και γεμάτες ουσιαστικό περιεχόμενο δράσεις που περιλαμβάνει, οι οποίες θ’ αποτελέσουν μια ακόμη σημαντική αφορμή, για να στρέψουμε όλοι το ενδιαφέρον μας στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που πάσχουν από μια μορφή Αναπηρίας.

 

Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε πάψαμε να ενδιαφερόμαστε.

Αντιθέτως, κάθε σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται στο Ρέθυμνο έχουν σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό με προτεραιότητα πάντοτε στις ανάγκες των συμπολιτών κι επισκεπτών μας, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

 

Θεωρούμε πως, τουλάχιστον στον τομέα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία, έχουμε καταφέρει να τους διασφαλίσουμε συνθήκες που διευκολύνουν τις εν γένει μετακινήσεις τους σε άνετα και ασφαλή πεζοδρόμια, τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, διαβάσεις τυφλών κ.α. καθώς και την πρόσβαση τους σε δημόσιες υπηρεσίες, κοινόχρηστους χώρους όπως η παραλία, οι πλατείες κλπ με ράμπες και διαδρόμους εισόδου.

 

Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν θέματα σε εκκρεμότητα και ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες την παρούσα χρονική περίοδο, σε βαθμό μάλιστα τέτοιο, που η ευόδωση των στόχων μας να προϋποθέτει πλήρη ωρίμανση μελετών, ακρίβεια, μεθοδικότητα, στοιχειοθετημένη επιβεβαίωση της αναγκαιότητας του κάθε έργου κι έντονη διεκδικητικότητα, η οποία, στην κυριολεξία, σηματοδοτεί κάθε φορά, ένα διαρκή αγώνα δρόμου.

 

Ευτυχώς, είναι τόσο ουσιαστική και αποτελεσματική η συνεργασία μας με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία του Ρεθύμνου και το δραστήριο Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Τσαχάκη, ώστε εγκαίρως και με σαφήνεια να σχεδιάζουμε και να οριοθετούμε τις κοινές μας δράσεις, οι οποίες έχουν επίσης κοινό στόχο.

 

Οφείλω να επισημάνω ότι, πραγματικά μας έχει εντυπωσιάσει ο συγκροτημένος κι ορθός λόγος που χαρακτηρίζει συνολικά τα Μέλη του Κινήματος ΑμεΑ . Με μέτρο και γνώση, διεκδικούν το αυτονόητο, σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα της εποχής αλλά και της κάθε περιοχής, χωρίς να αναλώνονται σε απεραντολογίες και γενικεύσεις, που δεν ωφέλησαν ποτέ κανένα Σύλλογο ή κοινωνικό Κίνημα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, έχουν κατορθώσει να πετύχουν πολλά και σημαντικά, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και διαφυλάττοντας την αξιοπρέπεια των συμπασχόντων με αυτούς.

 

Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζω σήμερα τους φιλοξενούμενους μας στο Ρέθυμνο Ομιλητές της Διημερίδας και μάλιστα με έναν εξ αυτών , τον Αντιδήμαρχο του Ιλιον κ. Αυγουλά Βαγγέλη, είχα τη χαρά μιας γόνιμης συνεργασίας νωρίτερα σήμερα στο Δημαρχείο και συγχαίρω θερμά τους εμπνευστές και το βασικό διοργανωτή των εκδηλώσεων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, το οποίο επιτελεί σπουδαίο ρόλο και προσφέρει πολύτιμο έργο στους Ρεθεμνιώτες.

 

Εύχομαι, η κοινή μας προσπάθεια, που διαπνέεται από αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το συνάνθρωπο αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, να βρίσκει ανοιχτές θύρες και οι αποδέκτες των αιτημάτων μας, να έχουν, πρωτίστως, τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά, για να τα ικανοποιούν.

 

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ.

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)