24/7/2014, XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ π. ΜΑΝΟΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες

 

Χαίρομαι κάθε φορά που διαπιστώνω ότι η προσφορά άξιων συνανθρώπων μας στο κοινωνικό σύνολο, αναγνωρίζεται και επαινείται δημόσια παρότι συνήθως, η μετριοφροσύνη και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης που διακατέχουν τους τιμώμενους, δεν τους επιτρέπουν ν’ απολαύσουν τις τιμητικές διακρίσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό, σε αυτή την περίοδο της βαθιάς κοινωνικής κρίσης, να αναδεικνύονται πρότυπα συμπεριφορών και στάσεις ζωής, άξιες να λειτουργήσουν ως πρότυπα μίμησης και ως ακτίνες φωτός στην εγωκεντρική ζοφερότητα των καιρών μας.

 

Ο πατήρ Μανόλης Γιαννούλης, ο Εφημέριος του Ατσιποπούλου αποτελεί την ενσάρκωση του πνευματικού πατέρα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Είμαι βέβαιος πως όσα ακουστούν στην αποψινή εκδήλωση για το πρόσωπό του, όλα αληθινά, ίσως να μην αποδώσουν την αλήθεια που υποκινεί την προσφορά του μια και αυτή πηγάζει από τα μύχια της ψυχής του και την αφοσίωση του στο θεάρεστο λειτούργημα του, κάτι που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

 

Λυπάμαι ειλικρινά που λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, προ μηνός προγραμματισμένη, δεν κατάφερα να παραστώ στην ανθρώπινη και συγκινητική αυτή εκδήλωση την οποία με τόσο μεράκι ετοίμασαν τα δραστήρια Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, τους οποίους συγχαίρω όλους θερμά γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία. Εκπροσωπεί όμως επάξια το Δήμο μας ο ομιλών Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργαλής, του οποίου η παρουσία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού η συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνου με τον τιμώμενο εφημέριο υπήρξε συνεχής κι ευεργετική στον τομέα της σχολικής στέγης.

 

Ο ευαίσθητος χώρος της Παιδείας που υπέστη σημαντικά πλήγματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πήρε μια ανάσα ανακούφισης με την προσωπική, επίμονη παρέμβαση του αγαπητού μας Εφημέριου στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας Ευγενίου, ενέκρινε την παραχώρηση στο Δήμο, έκτασης 8 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας για ν’ ανεγερθεί νέο Γυμνάσιο και Λύκειο εδώ στο Ατσιπόπουλο.

 

Επιπλέον, συνεργάστηκε με το Δήμο μας και την τ. Νομαρχία στη διαμόρφωση του υφιστάμενου χώρου, ο οποίος επίσης ανήκει στην Εκκλησία, για να φιλοξενηθεί η λειτουργία του Γυμνασίου Ατσιποπούλου, απαλλάσσοντας έτσι την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, τους δασκάλους του μαθητές και τους Γονείς τους από το σοβαρό ενδεχόμενο λειτουργίας του σχολείου σε δύο βάρδιες.

 

Δεν θα επεκταθώ σε επιμέρους συνεργασίες μαζί του, που πάντοτε ήταν ωφέλιμες για τον τόπο μας και πάντοτε τροφοδοτούσαν την αγαστή σχέση του Δήμου μας με την Ιερά Μητρόπολη και τους εκπροσώπους της. Θεωρώ πως και μόνον αυτές οι δύο σημαντικές παρεμβάσεις του πατέρα Μανόλη, αρκούν ως ένδειξη του ήθους του, της αγάπης του για το Ρέθυμνο και τα παιδιά του, της διάθεσης του να προσφέρει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων του αλλά και την πρόθεση που συνοδεύεται πάντοτε από ενεργή συνδρομή της Εκκλησίας μας, στην αντιμετώπιση καθημερινών κρίσιμων προβλημάτων του τόπου μας.

 

Εύχομαι στον τιμώμενο να έχει Υγεία, Δύναμη κι Έμπνευση να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και αγαθή πρόθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον συνάνθρωπο και να μας δίδονται συνεχώς παρόμοιες αφορμές για να συναντιόμαστε και να μοιραζόμαστε εμπειρίες αλληλοεκτίμησης, συνεργασίας και σεβασμού.

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ.

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)