3/12/2014, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην εκδήλωση για την «Τρίτη Ηλικία»

                                                     Σπίτι Πολιτισμού, 3 Νοεμβρίου 2014

 Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί  Φίλοι 

 

Χαίρομαι πολύ που είμαι απόψε μαζί σας. Συναντιόμαστε και φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ηλικιωμένων αλλά κυρίως λόγω της εξαιρετικής πρωτοβουλίας των εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας. Τους συγχαίρω γιατί μας προσφέρουν αυτή τη θαυμάσια δυνατότητα να σμίξουμε σε περιβάλλον γιορτινό και να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα απ’ αυτά  που όλοι έχουμε ανάγκη, τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Προσπαθώ να θυμηθώ μια περίοδο της ζωής μας που να μην σας είχαμε ανάγκη. Δεν υπάρχει.

Ως βρέφη, το χάδι και η στοργή σας ήταν συνώνυμο της ίδιας μας της ύπαρξης. 

Στην παιδική μας ηλικία, η αγάπη σας ήταν το διαβατήριο μας για μια ισορροπημένη ζωή.

Ως έφηβοι, μαθαίναμε μέσα από την καθοδήγησή  αλλά και  τις συγκρούσεις μας,  να αντιμετωπίζουμε με θάρρος τις προκλήσεις της ζωής και να συγκροτούμε την ταυτότητα μας.  

Στα νιάτα μας, η καθοδήγησή και η στήριξή σας, ήταν η μόνιμη συνοδοιπόρος μας στις διαδρομές που επιλέγαμε.

Ως ενήλικες, η ζεστή σας παρουσία, ο ορθολογισμός σας και αυτή η απέραντη δοτικότητα,  μας προσφέρει τη συναισθηματική  ασφάλεια που έχουμε ανάγκη  κι αυτό το μοναδικό αίσθημα ότι ακόμη είμαστε παιδιά κάποιου.

Και σήμερα, στην εποχή της κρίσης, πάλι σε σας απευθυνόμαστε για βοήθεια όπως κάναμε τότε που ήμασταν παιδιά: αυτή τη φορά  για να  αναθρέψετε τα δικά μας παιδιά,  ακόμη και για να συνδράμετε οικονομικά τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.   

Ακούγεται ωφελιμιστικό, όμως η αλήθεια ξεπερνά την πραγματικότητα. Ήσασταν και παραμένετε ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια της ζωής μας.

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την πικρία σας γιατί έλαχε στους περισσότερους από σας να βιώσετε τη φρίκη του πολέμου, τη στέρηση και τον πόνο της απώλειας και τώρα που θα’ πρεπε κανονικά να δρέπετε ήσυχοι και γαλήνιοι τους καρπούς των κόπων μιας ολάκερης ζωής, καλείστε ξανά ν’ αγωνιστείτε απέναντι στη δυσκολία των σημερινών συνθηκών και των σύγχρονων προβλημάτων.

Ξέρω ότι δεν χάνετε το κουράγιο σας. Διαθέτετε τη Σοφία και τη Δύναμη για να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες με επιτυχία, όπως άλλωστε πράξατε τόσες φορές στο παρελθόν. Από τη δική σας Σοφία και Δύναμη θ’ αντλήσουμε κι εμείς θάρρος και θα πάρουμε μαθήματα επιβίωσης.

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι σας, αυτό, για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι πως οι ανάγκες σας αποτελούν σταθερό αντικείμενο της μέριμνας και του σχεδιασμού μας σε αυτή την πόλη.

Αγωνιζόμαστε να συντηρήσουμε τις δομές που φτιάχτηκαν για σας, προκειμένου να έχετε μια βοήθεια στο σπίτι σας όταν τη χρειάζεστε αλλά και να περνάτε δημιουργικά και ανθρώπινα το χρόνο σας με φίλους που ήδη έχετε ή θα κάνετε μέσα σε αυτές.

Σε κάθε νέα δομή πάντοτε εντάσσουμε κι ένα χώρο που εξυπηρετεί εσάς όπως έγινε και με το νέο κτήριο της Κοινωνικής Μέριμνας που θα τεθεί στη διάθεσή σας σε μερικούς μήνες.

Ως παιδιά σας, σε πείσμα όσων ισχυρίζονται πως το χάσμα των γενεών είναι ισχυρότερο από τη δύναμη που έχουν τα βαθιά αισθήματα, σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθούμε συνεχώς, ο καθένας με το δικό του τρόπο, να σας καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη γενναιοδωρία της συνολικής προσφοράς σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. 

Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι του χρόνου να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί.   

 

03 Ιουνίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)