29/9/2017, Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης στην Εσπερίδα της Εθελοντικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχαϊμερ Ρεθύμνου

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Η παρουσία της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ στην πόλη μας, η οποία συμπληρώνει 7 χρόνια δράσης, έχει ταυτιστεί με την κοινωνική προσφορά και τον Εθελοντισμό. Δύο έννοιες που αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο και ενσαρκώνονται στην παρέμβαση εθελοντών επιστημόνων οι οποίοι στελεχώνουν την εταιρία και εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, με προσήλωση, αφοσίωση, επιστημονική επάρκεια και ανθρωπισμό, προς όφελος πασχόντων συνανθρώπων μας.

 

Μοιραζόμαστε αισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης για το γενναιόδωρο έργο τους και τη συμβολή τους τόσο στον τομέα της ασφαλούς κι έγκυρης ενημέρωσης όσο και τον τομέα της πρόληψης μιας νόσου η οποία παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια με προοπτική πολλαπλασιασμού των ασθενών τις επόμενες δεκαετίες.

 

Μια νόσο για την οποία η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκωδικοποιήσει επαρκώς την πηγή προέλευσής της, τους παράγοντες που την προκαλούν ή επισπεύδουν την εξέλιξή της ή την αποτελεσματική της θεραπεία, συνθήκες που καθιστούν ακόμη και την έγκαιρη διάγνωση, δύσκολη.

 

Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους λόγους που καθιστά το έργο που προσφέρουν τα Μέλη της εθελοντικής Εταιρείας «Συμπαράσταση» εξαιρετικά χρήσιμο. Μια άλλη σημαντική παράμετρος την οποία οφείλουμε να επισημάνουμε είναι η ψυχολογική υποστήριξη που παρέχουν οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες στους πάσχοντες αλλά και στους οικείους τους. Γνωρίζοντας σε προσωπικό αλλά κι επαγγελματικό επίπεδο αρκετούς από σας, μπορώ με βεβαιότητα να υποστηρίξω την βαθιά ανθρώπινη προσφορά σας στην κοινωνία μας και να σας ευχαριστήσω ειλικρινά γι αυτήν.

 

Λυπάμαι που η ενδιαφέρουσα εσπερίδα που διοργανώνετε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάϊμερ συνέπεσε χρονικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο όπου και βρίσκομαι από νωρίς σήμερα το πρωί λόγω συμμετοχής μου σε συνεδρίες και υπηρεσιακές συναντήσεις που προηγήθηκαν της ομιλίας.

 

Θα ήθελα ωστόσο να γνωρίζετε ότι, ως Δήμος, σεβόμαστε και εκτιμούμε τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας κι ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε τη δυνατότητα να τις στηρίζουμε εμπράκτως. Σας συγχαίρουμε για την αντοχή σας και τη σταθερή σας διάθεση να στηρίξετε τη λειτουργία του οργανωμένου και φιλόξενου γραφείου στο Ρέθυμνο.

 

Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα και την ανακούφιση που προσφέρετε αφιλοκερδώς σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας αλλά και για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας στην κατεύθυνση της ορθής ενημέρωσης και διαχείρισης μιας ασθένειας που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και μάλιστα χωρίς απαραιτήτως οι ίδιοι να έχουν επίγνωση της ασθενείας τους.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της αποψινής, υγεία και δύναμη σε όλους σας.

 

30 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)