29/10/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

 

                                                              Ωδείο Ρεθύμνου, 17-10-2009

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς για τη σημερινή μας συνάντηση που αποπνέει τη ζεστασιά της ανθρώπινης επικοινωνίας και  κινητοποιεί  τη δύναμη των συναισθημάτων μας για τον σημαντικότερο θεσμό της ζωής μας: την Οικογένεια.

 Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του Νομού μας είναι οι εμπνευστές της θαυμαστής πρωτοβουλίας να διοργανώσουν μια εκδήλωση για την Οικογένεια στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και μια εξέχουσα προσωπικότητα στον ιατρικό και συγγραφικό τομέα: Η κα Μερόπη Σπυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη τακτική καθηγήτρια στην ιστορία των Σχολών Επιστημών Υγείας, η οποία εκτός από την Οδοντιατρική στην οποία διέπρεψε, διετέλεσε και Βουλευτής Επικρατείας στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο επιστημονικό, κοινωνιολογικό και λογοτεχνικό.

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας κα Σπυροπούλου και σας ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμμετοχή σας στην εκδήλωση αυτή.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μοιραστείτε με γενναιοδωρία τι εμπειρίες σας μαζί μας και όλοι θα αποκομίσουμε οφέλη από τις αναφορές σας στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η σύγχρονη οικογένεια, στα προβλήματα που διαχειρίζεται άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε σε βάρος των παιδιών αλλά κυρίως, θα ακούσουμε τις προτάσεις σας που η εφαρμογή τους θα προσδώσει στην οικογένεια τα  ποιοτικά στοιχεία που  χρειάζεται για να λειτουργήσει ισορροπημένα.

 Οι διοργανωτές τους οποίους συγχαίρω από καρδιάς για το κοινωνικό έργο που μας προσφέρουν, επικαιροποιώντας την ανάγκη των γονιών για απαντήσεις και τη βαθιά ανάγκη των παιδιών για λύσεις μας,  ορθώς αντιλήφθησαν την ευρύτητα του θέματος, την πολυπλοκότητα των παραμέτρων του και την ευαισθησία του περιεχομένου του γι’ αυτό και εγκαινιάζουν την έναρξη ενός κύκλου παρεμβάσεων που θα έχουν ως επίκεντρο την οικογένεια. 

Συμμετέχουμε, λοιπόν, σε τούτο το ταξίδι πρόθυμοι να ανταλλάξουμε βιώματα κει εμπειρίες, με ανοιχτά τα μάτια του μυαλού και της ψυχής για να αφουγκραστούμε  τα μηνύματα, να τα αποκωδικοποιήσουμε, να τα εντάξουμε με σύνεση και περίσσευμα αγάπης στη ζωή της οικογένειας μας, συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας απέναντι στα παιδιά μας και το ηθικό χρέος απέναντι σε κείνα, τους ίδιους μας τους εαυτούς και την κοινωνία μας να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων που θα οικοδομήσουν τις υγιείς κοινωνίες του μέλλοντος.

Μόνο με τη γνώση και τη συνειδητοποιημένη σκέψη που θωρακίζει τη δράση από τις βολές ενός παράλογου εκμοντερνισμού θα καταφέρουμε να αντισταθούμε στη χαλάρωση και παρακμή θεσμών που καθορίζουν τη ζωή μας όπως είναι η οικογένεια.

Ο Δήμος μας κάνει τη δική του προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από τις δομές της Κοινωνικής Μέριμνας.  Ήδη προγραμματίζουμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη τη δημιουργία Στέγης για τη Γυναίκα και το Παιδί.

Είμαστε πεπεισμένοι πως όλοι μαζί, εκκλησιαστικές και κοινωνικές δομές, άνθρωποι του πνεύματος, φορείς  και υπηρεσίες, συντονισμένοι σε μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να χαράξουμε τη δική μας ζωογόνα τομή στην οικογένεια. Ας το επιχειρήσουμε λοιπόν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)