29/10/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

                                    Σπίτι του Πολιτισμού,15-17/10/2009

 

 

Αγαπητοί Σύνεδροι

Κυρίες και Κύριοι

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο που με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί το 3η Πανελλήνια Επιστημονική  σας Συνάντηση με θέμα τη Βιοτεχνολογία και την Τεχνολογία Τροφίμων.  

Έναν κλάδο που ακολουθεί την ταχύτατη ανάπτυξη της Τεχνολογίας, χρήσεις της  οποίας συναντάμε πλέον σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Επιστημόνων που θα φωτίσουν με την τεχνογνωσία και την κατάρτισή τους τις πτυχές και παραμέτρους ενός θέματος που παρότι άμεσα συναρτώμενο με την ποιότητα ζωής των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας δεν είναι ευρύτατα διαδεδομένο στο ευρύ κοινό.

Η Βιοτεχνολογία των Τροφίμων έχοντας μεταξύ άλλων ως κύριο αντικείμενο έρευνας και μελέτης την ενίσχυση της παραγωγής ασφαλών για την Υγεία, οικονομικά προσιτών, ανταγωνιστικών και οικολογικά φιλικών προϊόντων διατροφής είναι ουσιαστικά αλληλένδετη με την Υγεία, την Οικονομία, την Παραγωγή, της Παιδεία και άλλους  επιμέρους αλλά εξίσου σημαντικούς τομείς.

Για το λόγο αυτό, Επιστημονικές Συναντήσεις όπως τη  δική σας που μόλις ξεκινά τις εργασίες της παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από άποψη ανταλλαγής πολύτιμης γνώσης και εξειδίκευσης όσο και λόγω της ευρείας ενημέρωσης που προσφέρουν στους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν βασικά πράγματα σχετικά με τα τρόφιμα  είτε είναι παραγωγοί είτε είναι καταναλωτές.

Θα ήθελα να  συγχαρώ  τους διοργανωτές, την Ένωση Ελλήνων Χημικών και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών  για την σπουδαία πρωτοβουλία τους  να δώσουν συνέχεια στο θεσμό και να παράσχουν σε όλους μας τη δυνατότητα να ενημερωθούμε έγκυρα και σωστά  για ένα θέμα τόσο πολύπλευρο και με τόσες επιπτώσεις  στη ζωή μας.

Παρακαλώ θεωρήσετε τη συμπαράσταση του Δήμου Ρεθύμνου δεδομένη στην ερευνητικό και επιστημονικό σας έργο και ελπίζουμε να απολαύσετε την παραμονή μας στην πόλη μας  που εκτός των άλλων έχει μια αξιοσημείωτη διατροφική κληρονομιά την οποία αξίζει να γνωρίσετε.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου κι  ευχόμαστε να συνεχίσετε να διερευνάτε με αποτελεσματικότητα τις πολλαπλές επιπτώσεις από την επεξεργασία των τροφίμων και να συμβάλλετε στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος μας από κινδύνους και λάθη που κοστίζουν ζωές.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)