29/10/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS

                                                     Πλατεία Μικρασιατών,

                                                      19-10-2009

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο με πολύ θερμά αισθήματα τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS που επισκέπτονται την πόλη μας στο πλαίσιο μιας καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω στο σπουδαίο έργο   που επιτελούν.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού που, σήμερα,  συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών κοινωνικών φορέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προσφορά του στο παιδί.

Ευχή όλων μας είναι να δημιουργηθούν παιδικά χωριά SOS σε όλη την επικράτεια αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη μια και, δυστυχώς, δε λείπουν από καμιά κοινωνία, όσο οργανωμένη κι αν είναι, κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα  και δυστυχισμένα παιδιά.

Έχουμε ηθική υποχρέωση ως μεμονωμένα άτομα και ως κοινωνία να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε με κάθε δυνατότητα και διαθέσιμο μέσο πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και την κάλυψη των βασικών του αναγκών για επιβίωση. Ειδικά όταν αυτές οι δράσεις απευθύνονται σε μικρά παιδιά που δεν ευλογήθηκαν  να βιώσουν την αγάπη και τη ζεστασιά μιας οικογένειας.

Αυτό το δυσαναπλήρωτο κενό αγωνίζονται να καλύψουν τα Παιδικά Χωριά SOS που αποτελούν την οικογένεια πολλών παιδιών με τραυματισμένη ψυχή την οποία θεραπεύουν με τη φροντίδα και την ανόθευτη αγάπη τους όσοι εργάζονται στα παιδικά χωριά.

Τους συγχαίρουμε λοιπόν για το έργο τους και τους ευχαριστούμε που καλύπτουν με τόση επιτυχία τις σοβαρές αδυναμίες  της χώρας μας σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Στο Ρέθυμνο, ο Δήμος μας προσπαθεί να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στον συγκεκριμένο τομέα μέσα από τις δομές της Κοινωνικής Μέριμνας που παράγουν σοβαρό έργο, πολύτιμο για πολλούς συμπολίτες μας και μετανάστες  που ζουν εδώ με τις οικογένειές τους.

Κατανοούμε τις δυσκολίες της προσπαθειάς σας που ελπίζω να μην  είναι αντίστοιχες του μεγαλείου της προσφοράς σας γιατί τότε θα ήταν ανυπέρβλητες.

Εύχομαι να ευαισθητοποιούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι για να ενισχύσουν το έργο σας γιατί πραγματικά αξίζει κάθε αναγνώρισης και στήριξης.

Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε που μας κάνατε συμμέτοχους στη δράση σας την οποία εκτιμούμε βαθιά.  

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)