27/07/08,Καλωσόρισμα Δημάρχου σε κα Λίνα Νικολακοπούλου

 

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και Φίλοι της ποιοτικής μουσικής

και των εμπνευσμένων καλλιτεχνών

 

 

Η πόλη μας με πολύ τρυφερά αισθήματα καλωσορίζει τη μεγάλη Ελληνίδα στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τους συνεργάτες της - την καλλιτεχνική ομάδα ΤΡΙΦΩΝΟ καθώς και τα δικά μας παιδιά τις « Φωνές του Νότου».

 

Από τούτη τη μικρή αλλά γοητευτική γωνιά του Νότου απευθύνουμε στη Λίνα των αγαπημένων τραγουδιών, των τρυφερών ξυπνημάτων, των ευγενικών αισθημάτων, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Γιατί ψιθύρισε στην ψυχή μας λόγια γαλήνης και την ησύχασε.

 

Γιατί άνοιξε μονοπάτια στο μυαλό μας και όταν τα διαβήκαμε γίναμε καλύτεροι ως άνθρωποι.

 

Γιατί μας κρατά σε μια διαρκή συναισθηματική εγρήγορση που την χρειαζόμαστε για να νοιώθουμε ζωντανοί.

 

Γιατί μας βοήθησε να καταλάβουμε πως όταν τα αισθήματα χαλαρώνουν κινδυνεύει να χαθεί η ανθρωπιά.

 

Αλλά κυρίως γιατί συνεχίζει να εμπνέει τους νέους με τη ζωντάνια της τη δημιουργικότητά της και αυτή τη μοναδική απλότητα που κουβαλά ενώ είναι τόσο ξεχωριστή ως προσωπικότητα .

 

Και παρόλο που τη «σωτηρία της ψυχής» συνεχώς την αναζητούμε, και «βενζινάδικο στα σύννεφα» δεν αποκτήσαμε ακόμη και πολλοί από μας ξεπεράσαμε «μια εφηβεία επιεική που έγινε σαράντα» , και παρότι ζούμε σε μια πόλη που κάποιοι «κυκλοφορούν και οπλοφορούν» και μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και του ζητάμε «να μη μας πάει σπίτι αλλά στο Θεό» επιμένουμε, όσο «αντέχει ακόμη το σαρκίο μας» κι όσο κι αν «μεγαλώσαν τα φτερά μας» να μη «λείπουμε απ'' το πλάι όσων αγαπάμε» και «μοιραζόμαστε στο Πριν το Ποτέ και το Μετά» ακόμη κι αν «βρίσκουμε ανάπηρο τον κόσμο μας στα σημεία».

 

Σε ευχαριστούμε που με το δικό σου μοναδικό τρόπο μας κάνεις κοινωνούς στην ποιότητα, που δίνεις σάρκα στην αλήθεια και οστά στις επιθυμίες, που μας προσφέρεις απλόχερα τη δυνατότητα της επικοινωνίας χωρίς να απαιτείται η παρουσία , της επαφής της άδολης, της συμμετοχής σε ένα ταξίδι που απολαμβάνουμε κάθε φορά με τον ίδιο ενθουσιασμό και θαυμασμό.

 

Ευχαριστώ και όλους εσάς, τους συμπολίτες μας που με την αποψινή σας ολοζώντανη συμμετοχή, εδώ στο βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτζας επιβεβαιώνετε με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι η πόλη μας ευτυχεί να κατοικείται από καλλιεργημένους πολίτες.

Προτού αφεθούμε στη μαγεία της συναυλίας που μόλις ξεκινά θα ήθελα να πω ότι η αποψινή εκδήλωση εγκαινιάζει το καλοκαίρι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Είναι η πρώτη μιας σειράς σπουδαίων εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται τόσο στο Πρόγραμμα του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ που ξεκινά στις 5 Ιουλίου όσο και άλλων που θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τον Αύγουστο.

 

Η αυλαία ανοίγει απόψε και είμαι βέβαιος πως «σαν ταξιδάκι αναψυχής» θα μας ανανεώσει κι «η ανάσα μας θα συνορέψει με ότι αξίζει στη ζωή».!

 

Να είστε καλά.

 

Καλή διασκέδαση σε όλους!.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)