28/9/2015, Xαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνου στην εκδήλωση εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρα Τουρισμού

Kυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ξενοδοχείο Pearl Beach Hotel

Αγαπητοί Φίλοι

 

Με πολλή χαρά συναντιόμαστε και φέτος για να γιορτάσουμε μαζί, ντόπιοι κι επισκέπτες της πόλης μας, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με την οποία σφραγίζεται, ουσιαστικά, η ολοκλήρωση μιας ακόμη τουριστικής περιόδου στο Ρέθυμνο.

 

Μιας περιόδου που, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχθηκε, την αρχική ανασφάλεια και τη μετεξέλιξη της σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλη τη χώρα, σε όλα τα επίπεδα, τελικά οδεύει προς το τέλος της έχοντας αποδείξει την ανθεκτικότητα του ελληνικού αλλά και του ρεθεμνιώτικου τουριστικού κλάδου σε όλες τις προκλήσεις. Και ήταν πράγματι πολλές αυτές που του επεφύλαξε η φετινή θερινή σεζόν.

 

Όμως, παρά τις δυσκολίες και τις απρόσμενα αιφνιδιαστικές ανατροπές, αποδείξαμε, για μία ακόμη φορά, πως τον Τουρισμό τον παίρνουμε στα σοβαρά.

 

Διότι για μας, ο Τουρισμός, πέραν της ιδιότητάς του ως ο βασικός οικονομικός και αναπτυξιακός άξονας του τόπου μας, γίνεται αντιληπτός και ως θεμελιακή κοινωνική δομή που διασφαλίζει την υγιή πολιτισμική αλληλεπίδραση μεταξύ λαών με διαφορετική κουλτούρα, νοοτροπία συμπεριφορά, ήθη και συνήθειες. Ωριμάζουμε όλοι δημιουργικά και εξελισσόμαστε θετικά μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση, ως άνθρωποι με πολλαπλούς κοινωνικούς ρόλους, σε μια πόλη που επενδύει στην εξωστρέφεια της, ως μέσο αυτοβελτίωσής της.

 

Δικαίως λοιπόν απόψε γιορτάζουμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας που αποτυπώνεται στις θετικές κριτικές που κατέθεσαν οι επισκέπτες μας φεύγοντας από την πόλη μας, αντανακλάται στα πρόσωπα των φίλων φθινοπωρινών μας επισκεπτών, αναγνωρίζεται στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει το Ρέθυμνο και πιστοποιείται με τις βραβεύσεις και τις τιμητικές διακρίσεις που αποσπούν άλλοτε ο Δήμος μας και άλλοτε εξαιρετικές τουριστικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

 

Κι επειδή όλα όσα προανέφερα δεν είναι απλώς ευχολόγια αλλά στοιχεία της αντικειμενικής μας πραγματικότητας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, θα μας παρουσιάσει αργότερα, την επιβεβαίωση της οργανωμένης δράσης μας στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα αλλά και της αποδοχής που τυγχάνουν οι κοινές μας πρωτοβουλίες, σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο ενός εξαιρετικά ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού και διεθνούς πεδίου.

 

Πριν ολοκληρώσω το θερμό μου καλωσόρισμα σε όλους εσάς που είστε οι συστηματικοί, υπεύθυνοι, επίμονοι και επιτυχημένοι πρωταγωνιστές αυτού του εξαιρετικά δύσκολου και απαιτητικού εγχειρήματος που λέγεται Τουρισμός, το οποίο συνιστά το βασικό τροφοδότη της τοπικής μας ανάπτυξης, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες σε κείνους που με την παρουσία και τη δράση τους, στηρίζουν και ενεργά και ενισχύουν την προσπάθεια μας, ηθικά και πρακτικά.

 

Είστε εσείς αγαπητοί φίλοι, που επιλέγετε επί σειρά ετών το Ρέθυμνο για τις διακοπές σας. Εσείς που ενώ κατακλύζεστε από χιλιάδες άλλες εναλλακτικές προτάσεις άλλων προορισμών, συνεχίζετε με συγκινητική επιμονή να καταθέτετε την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Παραμένετε οι καλύτεροι πρεσβευτές τους τόπου μας στο εξωτερικό και παίζετε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας που ενδεχομένως έχουν οι άνθρωποι εκεί για μας τους Έλληνες.

 

Είστε εσείς, αγαπητοί συνεργάτες από μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Eυρώπης που δώσατε προτεραιότητα στην προώθηση και στήριξη του ρεθεμνιώτικου τουρισμού μέσα από την υποδειγματική συνεργασία που διατηρείτε μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια. Με την ευκαιρία της αποψινής βράβευσης μεγάλων τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας, επιτρέψτε μου να καταθέσω σε σας τους εκπροσώπους τους, την εκτίμησή μας για τη συνεργασία και την υποστήριξη σας αφού το δικό σας έργο είναι ακόμη πιο δύσκολο μια και , όπου χρειάστηκε, καταφέρατε να αντιστρέψετε με επιτυχία, το αρνητικό κλίμα το οποίο εντέχνως καλλιεργήθηκε ανάμεσα στους δύο λαούς. Ευχαριστούμε που αποδίδετε με πιστότητα στους πελάτες σας, τη δυναμική και την αξία του τόπου μας, προσανατολίζοντας τις προτιμήσεις κι επιλογές τους προς όφελος του Ρεθύμνου.

 

Επίσης είστε εσείς, αγαπητοί επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού που δραστηριοποιείστε εδώ και χρόνια στο Ρέθυμνο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Σε σας ανήκει η σπουδαία κατάταξη του Ρεθύμνου στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου σύμφωνα με τον παγκόσμιο ιστό βαθμολόγησης επισκεπτών Tripadvisor. Σας ευχαριστούμε που δεν υποκύψατε στις ισχυρές οικονομικές πιέσεις που δέχθηκε ο τουριστικός κλάδος και δεν καταδεχθήκατε να θυσιάσετε την ποιότητα που ξέρετε να προσφέρετε, στο βωμό του κέρδους. Αποδεικνύετε συνεχώς σε όλους, ότι το φιλότιμο, η εργατικότητα, η εντιμότητα και η επαγγελματική ευσυνειδησία παραμένουν ειδοποιά χαρακτηριστικά της δράσης σας.

 

Σε όλους εσάς λοιπόν καταθέτουμε απόψε την ευγνωμοσύνη μας και επιβεβαιώνουμε την αναγνώριση της προσφοράς σας στην ενίσχυση και ανάδειξη του Τουρισμού, στη γιορτή που ετοιμάσαμε στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που εστιάζει τη θεματολογία της στη συμβολική συνθηματολογία: “1 billion tourists – 1 billion opportunities”.

 

Με τη σκέψη πως κάθε τουρίστας είναι για μας όχι απλώς μια αναπτυξιακή ευκαιρία, αλλά ένας εν δυνάμει φίλος της κοινωνίας μας, ο οποίος θα ενταχθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα φτάσει στο Ρέθυμνο σε αυτή τη γοητευτική αλληλεπίδραση της προσφοράς και της ανταπόδοσης, σας ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε το μέλλον να μας επιφυλάξει πολλές τέτοιες συναντήσεις θετικής αποτίμησης στης συνεργασίας μας.

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ!

 

30 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)