28/5/2016, Χαιρετισμός Αντιδημάρχου κας Μπιρλιράκη στην Ημερίδα Τμημ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης - ΟΚΑΝΑ με θέμα:" Σύγχρονες παρεμβάσεις στις εξαρτήσεις: Η πρόκληση της συνεργασίας"

Κυρίες και Κύριοι

 

Το θέμα που πραγματεύεται η σημερινή επιστημονική Ημερίδα, είναι σημαντικό και, δυστυχώς, εξαιρετικά επίκαιρο.

Η σημασία της διοργάνωσης επομένως, σαφώς και έγκειται στη δυνατότητα που θα παράσχει σε όλους μας να ενημερωθούμε από τους καταρτισμένους εισηγητές σ’ ένα φλέγον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία.

Δεν εξαντλείται όμως εκεί. Αντανακλάται στην επιρροή που θα ασκήσει στο κοινωνικό σύνολο αφού αναμφίβολα συνιστά ένα έγκυρο πεδίο διαλόγου και μια ουσιαστική παρέμβαση σ’ ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που συναντάται, στους δύσκολους, σύγχρονους μας καιρούς, σε όλους τους τόπους, αφορά όλες τις ηλικίες και αγγίζει τις ζωές όλων των ανθρώπων.

Ως εκ τούτου, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου μας, επιφορτίζεται με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και σύνθετο εγχείρημα.

Είμαι βέβαιη ότι τ’ αποτελέσματα των ερευνών των νέων επιστημόνων μας, τις οποίες θα υποστηρίξουν τόσο οι καθηγητές τους όσο και ο ΟΚΑΝΑ αλλά και ο Δήμος Ρεθύμνης με κάθε διαθέσιμο μέσο, θα κομίσουν σημαντικά οφέλη σε όλους τους αποδέκτες: είτε αυτοί είναι οι νέοι μας που εμφανίζουν μια ανησυχητική τάση εξάρτησης από το αλκοόλ και από άλλες εθιστικές ουσίες, είτε οι οικογένειές τους, είτε η κοινωνία ως σύνολο που φέρει ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων και υπευθύνων μελών της.

Συγχαίρουμε λοιπόν τους εμπνευστές, διοργανωτές και επίμονους υποστηρικτές της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής Ημερίδας, ευχαριστούμε πολύ το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη σταθερή, αδιάκοπη και πολύτιμη προσφορά του στον τόπο μας , τον ΟΚΑΝΑ για την για το σπουδαίο κοινωνικό του έργο κι ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον, η κουβέντα για τον αριθμό των εξαρτημένων συνανθρώπων μας να διεξάγεται περισσότερο σε ρητορικό επίπεδο και πολύ λιγότερο σε επίπεδο αντικειμενικής πραγματικότητας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)