27/07/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΑΤΩΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ

 

                            Τζαμί Ιμπραήμ Χαν, Φρούριο Φορτέτζα

 

 

Αξιότιμε  κε Πρέσβη

Κυρία Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι 

 

Καλωσορίζουμε τους εκλεκτούς επισκέπτες μας, τον αξιότιμο  Πρέσβη της Κύπρου κ. Γιώργο Γεωργή, την Διευθύντρια του Σπιτιού της Κύπρου κα Λένη Αντωνιάδου και την ιστορικό και κριτικό Τέχνης κα Εφη Στρούζα,  που βρίσκονται στην πόλη μας με την ευκαιρία της Έκθεσης με έργα της  καταξιωμένης καλλιτέχνιδος της κας Χατζησάββα που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε, σε τούτο τον μνημειακό χώρο του Φρουρίου Φορτέτζα.

 

Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή.

 

Η κα Χατζησάββα έχει λάβει εξαιρετικές διακρίσεις για τις δημιουργίες της  και χαιρόμαστε πραγματικά που δίδετε η ευκαιρία στους δημότες και επισκέπτες μας να γνωρίσουν από κοντά τα έργα της, που συνάδουν απολύτως με τη φυσιογνωμία του χώρου, τον οποίο σέβονται και αναδεικνύουν μέσα από μια άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα οπτική αλλά και νοητική προσέγγιση.

 

Η ποικιλία των μέσων έκφρασης που χρησιμοποιεί συνιστούν έναν ευφυή συνδυασμό των τεχνολογικών εφαρμογών με τις εσωτερικές αναζητήσεις, επιτυγχάνοντας έτσι τη μεταξύ τους συμφιλίωση  με στόχο την ανάδειξη της μεταβλητότητας του χώρου αλλά και του χρόνου.

 

Η αέναη κίνηση των πουλιών εκπέμπει μια ζωογόνα ενέργεια  η οποία διαχέεται στη σκέψη και το λόγο, καταργώντας τη στατικότητα και προσκαλώντας μας σε μια εσωτερική περιπλάνηση που οδηγεί στην πνευματική και συναισθηματική μας εξέλιξη.

 

Την ευχαριστούμε γι’ αυτή την  πρόκληση. 

 

 Ιδιαιτέρως ωστόσο χαιρόμαστε που μέσω της Έκθεσης αυτής μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Κύπρο, το νησί των Ελλήνων  αδελφών μας που σε πείσμα των δυσμενών πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στα γεωγραφικά του όρια, εξελίσσεται δυναμικά, παράγοντας Πολιτισμό υψηλού επιπέδου και καλλιτέχνες υψηλού κύρους.

 

Η Κύπρος  δίδει σε όλους μας μαθήματα ελεύθερης σκέψης και αδούλωτης ψυχής. θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας .

 

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στην αποψινή τελετή  των εγκαινίων κι εύχομαι να απολαύσετε κι εσείς  και όλοι οι επισκέπτες τη μαγεία της Έκθεσης.

 

Να είστε καλά.  Σας ευχαριστώ.

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)