25/05/09, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ»

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Η πόλη μας σας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά στις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η  Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος. 

Αποτελεί για το Ρέθυμνο τιμή η παρουσία σας και η κατάθεση των εισηγήσεων σας που αναμφίβολα θα αποτελέσουν πολύτιμη συμβολή στο συγκεκριμένο επιστημονικό διάλογο.

Πέραν του επιστημονικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει,  το Συνέδριο αυτό έρχεται να εμπλουτίσει την υγιή και δυναμική σχέση που χτίζεται καθημερινά μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου μας που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες παραγωγής και διάδοσης της γνώσης στην πόλη μας.  

Και πραγματικά συγχαίρουμε τους διοργανωτές που, με τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες τους και  τον προσωπικό τους μόχθο, προσφέρουν , για μία ακόμη φορά, τη δυνατότητα στους συναδέλφους τους καθηγητές Πανεπιστημίου, στους ερευνητές,  στους φοιτητές αλλά  και σε όλους τους κατοίκους του Ρεθύμνου να ενημερωθούν έγκυρα, άμεσα  και επιστημονικά τεκμηριωμένα πάνω σε ένα βασικό ζήτημα που αποτελεί το πάγιο ζητούμενο στην παιδαγωγική επιστήμη: τη βασική  εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  όλων των βαθμίδων.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι πολύπλοκος και απαιτητικός. Εμπλουτίζεται, επεκτείνεται ενθαρρύνεται ή αποδυναμώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εποχής και την ιδεολογία που την χαρακτηρίζει. 

Αναμφισβήτητα ο εκπαιδευτικός σήμερα καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο μέρος από τα στοιχεία που διέπουν την ψυχοσύνθεση των   μαθητών ή φοιτητών του, να συμβάλλει στην αρμονική σύνθεση της προσωπικότητάς τους, να τους προετοιμάσει για την κοινωνία που τους περιμένει τόσο από άποψη επάρκειας γνώσεων όσο και αντοχών. Να ανακαλύψει τις ικανότητες και δεξιότητές τους να τους βοηθήσει να τις καλλιεργήσουν να τις αναδείξουν, να τους ενισχύσει με ψυχικά εφόδια πίστη στον εαυτό τους και ευγενή αισθήματα. Πάντα σε συνεργασία με τους γονείς τους  και τους συναδέλφους του.

Όλα τα παραπάνω σαφώς προϋποθέτουν ένα καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που θα επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο δύσκολο ρόλο του και στο σύνολο των ευθυνών του προσφέροντάς του παράλληλα τη δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης πάνω σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που θα κάνουν το λειτούργημά του πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.

Για τα πολύ ενδιαφέροντα όμως αυτά θέματα θα μας μιλήσετε εσείς,  οι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη  που έχουμε την τιμή να σας φιλοξενούμε.

Σας  ευχαριστούμε που θα μοιραστείτε με γενναιοδωρία  την πολύτιμη γνώση και εμπειρία  σας μαζί μας.

Ελπίζουμε ο χρόνος σας, να σας  επιτρέψει με την ευκαιρία της παραμονής σας στο Ρέθυμνο, να γνωρίσετε  την πόλη μας που διαθέτει μια πλούσια παράδοση, έναν μοναδικό πολιτισμό, μια εξαιρετική φυσική ομορφιά και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες της.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

 

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)