25/05/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ

 

Κυρίες και Κύριοι

 

Η πόλη μας σας καλωσορίζει και σας καταθέτει τα βαθιά αισθήματα εκτίμησης που τρέφει για  το επιστημονικό και ανθρωπιστικό σας  λειτούργημα.

 

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για όλους μας  η διεξαγωγή των εργασιών της σημαντικής επιστημονικής σας συνάντησης εδώ στο Ρέθυμνο. Είναι πραγματικά τιμή μας που 17 διακεκριμένοι επιστήμονες της ορθοπεδικής  από της Ελλάδα και την Ευρώπη επέλεξαν την πόλη μας για αυτή την συνάντηση και σας ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή αυτή. Όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον εξέχοντα επιστήμονα της χώρας και βουλευτή του τόπου μας κ. Ηλία Λαμπίρη που πάντα στηρίζει τη γενέτειρά του με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Είμαι  βέβαιος για την επιτυχή έκβαση των εργασιών της συνάντησης αυτής από την οποία θα προκύψουν αναμφίβολα σημαντικά  συμπεράσματα που θα ενισχύουν  την πρόοδο της ορθοπεδικής επιστήμης  και τη διάδοσή της μέσα από την παρουσίαση των νέων μεθόδων και σύγχρονων πρακτικών εφαρμογών.

 

Θεωρώ ωστόσο ότι θα αποτελέσει και για σας μια θαυμάσια ευκαιρία να ξανασυναντηθείτε  και να ανταλλάξατε την πολύτιμη γνώση σας και  εμπειρίας σας πάνω στην εξέλιξη της επιστήμης που υπηρετείτε.  

 

Ελπίζουμε, το πρόγραμμα των εργασιών της επιστημονικής συνάντησης να σας επιτρέψει να γνωρίσετε, με την ευκαιρία, την πόλη μας, που πήρε τα όνομά της από την Αρχαία πόλη Ρίθυμνα  που άκμασε τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ. με ενδεικτικό στοιχείο αυτής της ακμής την έκδοση νομίσματος.

 

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με ζηλευτό πολιτισμό, με ιδιαίτερη κουλτούρα και απίστευτη φυσική ομορφιά, πλούσια  σε αισθήματα και γοητευτική σε προκλήσεις.

 

Με μια πανάρχαια ιστορία που την  έγραψαν οι ίδιοι οι άνθρωποί του που συμβίωσαν δημιουργικά στις περιόδους ειρήνης και που αγωνίστηκαν γενναία για απελευθερωθούν από τους διάφορους  κατακτητές που  άφησαν στην πόλη ανεξίτηλα τα ίχνη τους τα οποία  αποτυπώνονται και στα μνημεία που μας κληροδότησαν.

 

 Σήμερα η πόλη μας είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό κάνουμε προσπάθειες να την κατοχυρώσουμε ως μνημείο αναγνωρισμένο από την Ουνέσκο.

 

Το σύγχρονο Ρέθυμνο συνδυάζει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν του έχοντας σταθερά το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον.

 

Το Ιστορικό του Κέντρο φιλοξενεί τα σπουδαιότερα  Μνημεία της ενετικής κυρίως περιόδου, με κορυφαίο το Φρούριο Φορτέτζα του 16ου αιώνα, το ενετικό Λιμάνι ενώ διάσπαρτα στην Παλιά Πόλη είναι κρήνες, θυρώματα και τούρκικα  τζαμιά, Μουσεία όπως το Παλαιοντολογικό, το Αρχαιολογικό, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ιστορικό Λαογραφικό, το Μουσείο  Ενάλιας Ζωής κ.α

 

Η πόλη σήμερα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες της. Αναπλασμένοι δρόμοι, νέες πλατείες ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δημοσίων υπηρεσιών, υπερπολυτελή ξενοδοχεία και σύγχρονες επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, συνυπάρχουν με την  ιστορία και την τοπική παράδοση που παραμένει ανόθευτη με κυρίαρχη την θετική διάθεση των κατοίκων και την επιμονή τους στην διατήρηση της γνήσιας κρητικής φιλοξενίας.

 

Το φυσικό περιβάλλον του Ρεθύμνου πέραν του εξαιρετικού κλίματος με την πολύμηνη ηλιοφάνεια, καλύπτει τις απαιτήσεις κάθε επισκέπτη. Επιβλητικά βουνά, πλούσια χλωρίδα και πανίδα,  μοναδικές φυσικές διαδρομές και μονοπάτια συνιστούν έναν υπέροχο συνδυασμό με την πεντακάθαρη και πολυβραβευμένη με γαλάζιες σημαίες παραλία που εκτείνεται σε μήκος 12 χλμ  προσδίδοντας στην πόλη μας ένα  μοναδικό προνόμιο: Το Ρέθυμνο να είναι η μόνη πόλη της Κρήτης  και από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που διαθέτει παραλία τέτοιας έκτασης και ποιότητας μέσα στους κόλπους της.

 

Με την ευκαιρία λοιπόν της επιστημονικής σας συνάντησης σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την πόλη μας, να  αφουγκραστείτε τη δυναμική της, να δοκιμάσετε τις γεύσεις της  που βασίζονται στη διάσημη Κρητική διατροφή, να νοιώσετε τη θετική της ενέργεια και να δεχθείτε την ανταπόδοση της ευγνωμοσύνης της που την επιλέξατε για την διεξαγωγή του Συνεδρίου σας.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχετε πάντοτε τη δύναμη να προσφέρετε στους συνανθρώπους μας τις πολύτιμες υπηρεσίες σας. 

 

Να είστε καλά. 

 

 

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)