24/11/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ 10ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

                                                      Ξεν. «Ρίθυμνα», 23-10-10

Αγαπητοί Σύνεδροι

Κυρίες και Κύριοι

 

Παρότι θα ήθελα να σας μεταφέρω από κοντά τα συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ευόδωση των εργασιών του συμποσίου, δυστυχώς, ανειλημμένες υπηρεσιακές όπως είναι η Σύνοδος των Πρυτάνεων αλλά και προσωπικές μου υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν. Γι’ αυτό σας στέλνω το χαιρετισμό μου γραπτώς με την ευχή να δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε.

 

Η πόλη μας, λοιπόν, σας καλωσορίζει στο Παγκρήτιο Επιστημονικό Συμπόσιο που διεξάγεται αυτό το διήμερο στο Ρέθυμνο  με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κομίσει πολλαπλά οφέλη τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στην εξέλιξη της Γενικής Ιατρικής εν γένει.

Θεωρούμε ενδεικτική του σπουδαίου ρόλου που επιτελεί το συμπόσιο αυτό στην κοινωνία της Κρήτης, την καθιέρωσή του ως θεσμού που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια  και υποστηρίζεται με θέρμη. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του και η έγκυρη ενημέρωση που προσφέρει στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της υγείας είναι  η ασφαλέστερη εγγύηση τόσο για μια επιτυχή πρόληψη όσο και για μια αποτελεσματική πρακτική που στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Η ευρύτητα του αντικειμένου της Γενικής Ιατρικής αφενός και η αδιαμφισβήτητη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  αφετέρου, συνηγορούν στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος τόσο του ιατρικού κόσμου όσο και του κοινού που είναι και ο βασικός αποδέκτης της καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Η ανταλλαγή γνώσης κι εμπειρίας  μεταξύ των ιατρών αλλά και τεχνογνωσίας επί των νέων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας των νόσων καθώς και επιστημονικών δημοσιεύσεων σχετικά με την Γενική ιατρική συνιστούν τους βασικούς άξονες των εργασιών του Συμποσίου ενώ τις εργασίες του θα εμπλουτίσουν θεματικές ειδικού ενδιαφέροντος που αφορούν τις σχέσεις ιατρού - ασθενή, τις συνθήκες άσκησης της ειδικότητας των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και άλλα.

 

Η συμμετοχή ευάριθμων επιστημόνων απ’ όλη τη χώρα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα που αποδίδεται στην επιστημονική αυτή συνάντηση την οποία είμαστε ευτυχείς που φιλοξενούμε στο Ρέθυμνο κι ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές που επέλεξαν την πόλη μας για τη διεξαγωγή του.

Ως Δήμος συμμετέχουμε με όσα μέσα διαθέτουμε   στην υποστήριξη  τέτοιας εμβέλειας και κύρους διοργανώσεων που αφορούν την ανθρώπινη υγεία και κατ΄επέκταση την ποιότητα της ζωής μας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, υποστηρίζει δράσεις κοινωνικής ιατρικής και συμμετέχει στη λειτουργία ιατρείου για ανασφάλιστους και  απόρους στο οποίο προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους γιατροί του Ρεθύμνου που πάντα συγκινούν με την ευαισθησία τους.

Καταθέτουμε την εκτίμησή μας  στο έργο που επιτελεί η ΕΛΕΓΕΙΑ  και το σεβασμό μας σε όλους του ιατρούς που βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, ενημερώνονται, παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής, εξειδικεύονται και αφιερώνουν τη ζωή τους στην υποστήριξη του ιερού τους λειτουργήματος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συμποσίου και καλή δύναμη στο έργο σας.

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)