24/5/2015, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο Διεθνές Συμπόσιο για το Γραμματισμό

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

Παρασκευή 23 Μαϊου 2015

 

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας όλους εσάς, τους διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ιταλία, που εγκαινιάζετε με την παρουσία σας έναν γόνιμο και υγιή διάλογο πάνω σ’ ένα θέμα διαχρονικό και επίκαιρο όπως είναι η Εκπαίδευση στη σύγχρονη εποχή με έμφαση στο Γραμματισμό.

 

Αποτελεί για την πόλη μας τιμή η παρουσία και συμμετοχή σας στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα του Πανεπιστημίου μας, το οποίο προσφέρει συχνά στην πόλη μας σημαντικές επιστημονικές συναντήσεις και γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τους καθηγητές και όλους όσοι συνεργάστηκαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση.

 

Η θεματολογία του Συμποσίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού εστιάζεται στην έννοια του Γραμματισμού η οποία στις μέρες μας έχει υπερβεί τη στενή αντίληψη περί εγγραμματοσύνης δηλαδή της καλλιέργειας της ικανότητας ανάγνωσης και γραφής που αποτελούσε το αντικείμενο της Εκπαίδευσης του παρελθόντος. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, η εξέλιξη της κοινωνίας και η ανάδειξη της πολυπλοκότητας των δομών και αναγκών της επιβάλλουν την επανεξέταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη μελέτη του Γραμματισμού στο σχολικό, κοινωνικό, κριτικό και λειτουργικό επίπεδο.

 

Είμαι πεπεισμένος ότι από το συγκεκριμένο Διεθνές Συμπόσιο θα προκύψουν ουσιαστικές, εμπεριστατωμένες και ρεαλιστικές παρεμβάσεις, ωφέλιμες για την επιστημονική, την εκπαιδευτική και την τοπική κοινωνία, τις οποίες λυπάμαι ειλικρινά που δεν θα καταφέρω να παρακολουθήσω λόγω της συμμετοχής απουσίας μου σε προγραμματισμένη από καιρό σύσκεψη της ΕΔΕΥΑ στο Ηράκλειο, στην οποία προεδρέυω και ως εκ τούτου δεν μπορώ είναι απουσιάσω από αυτήν.

 

Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη θαυμάσια πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν στο Ρέθυμνο ένα Συμπόσιο διεθνούς εμβέλειας και κύρους καταθέτω και τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους εσάς τους εξαίρετους επιστήμονες από όλο τον κόσμο για τη θετική ευγενική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση των διοργανωτών και την ευγενική διάθεση να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία σας.

 

Ελπίζω η ολιγοήμερη παραμονή σας στην πόλη μας να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη φυσιογνωμία της, τον Πολιτισμό και την πλούσια παράδοση της, τη φυσική της ομορφιά και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της.

 

Ελπίζω να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία στο μέλλον να συναντηθούμε.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και καλή Δύναμη σε σας για να συνεχίσετε με επιτυχία το ωραίο έργο σας.

 

Να είστε καλά.

 

 

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)