24/11/2014,Xαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην Ημερίδα του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

                           Σπίτι Πολιτισμού, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

 

 Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που εγκαινιάσαμε μια νέα δομή στο Δήμο μας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

 

Δυστυχώς, όπως διαπιστώνουμε, η δομή αυτή είναι απαραίτητη όχι μόνον στο Ρέθυμνο αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις αφού υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν πηγάζουν αποκλειστικά από την υφιστάμενη οικονομική κρίση ούτε συνδέονται κατ’ ανάγκη με το πνευματικό ή κοινωνικό επίπεδο εκείνων που τα προκαλούν.

 

Είναι προβλήματα με αποδέκτες τις γυναίκες , τα οποία έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε επικαιροποιούνται συνεχώς ενώ είναι εμφανής η επιδείνωσή τους αφού σε περιόδους κρίσης εντείνονται οι παθογένειες σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής και κοινωνικής μας συνύπαρξης.

 

Τις επιπτώσεις αυτών των παθογενειών και το σκληρό τους αποτύπωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια των γυναικών αλλά και των οικογενειών τους, καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και στο Κέντρο Συμβουλευτικής.

 

Οφείλω να αναγνωρίσω δημόσια την επάρκεια και αποτελεσματικότητά τους, να επαινέσω την ευαισθησία, τη διακριτικότητα και την ανθρωπιά που προσεγγίζουν το κάθε πρόβλημα, να τους συγχαρώ για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην εφαρμογή αλλά και στον τρόπο που αγκάλιασαν το Πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται το Συμβουλευτικό Κέντρο και να τους ευχαριστήσω που φάνηκαν αντάξιοι της συγκεκριμένης δομής την οποία διεκδίκησε και απέκτησε το Ρέθυμνο.

 

Θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στον Πρόεδρο της Υπηρεσίας κ. Τσιομπίκα αλλά και στους καταρτισμένους εισηγητές της Ημερίδας που θα μοιραστούν μαζί μας με γενναιοδωρία τη γνώση τους και τα αποτελέσματα των ερευνών τους ώστε να αποκτήσουμε όλοι μια εναργή εικόνα, γύρω από ένα ευαίσθητο θέμα για το οποίο πριν από μερικά χρόνια δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει.

 

Μαζί λοιπόν σπάμε τη σιωπή, συμμεριζόμαστε, συμπαραστεκόμαστε και νοιαζόμαστε του συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη στήριξη μας.

 

Συμμετέχουμε στη δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής καταθέτοντας κάθε περιστατικό κακοποίησης γυναικών που πέφτει στην αντίληψης μας, για να κρίνουν οι ειδικοί αν χρήζει παρέμβασης αφού κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι κρύβεται πίσω από κάθε πράξη βίας ακόμη κι αν αυτή εκδηλώνεται στην πιο ήπια μορφή της.

 

Λυπάμαι ειλικρινά που παρά την ισχυρή μου επιθυμία να βρίσκομαι απόψε μαζί σας, δεν τα κατάφερα λόγω της συμμετοχής μου στο Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στη Αθήνα.

 

Σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και τιμάτε με την παρουσία σας τις εργασίες της Ημερίδας κι εύχομαι να είστε πάντα καλά.

 

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)