24/11/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η Ελληνική Παιδαγωγική & Εκπαιδευτική Έρευνα».

                                                                        Πανεπιστημιούπολη Γάλλου

                                                                          19-21 Νοεμβρίου 2010

 

Κυρίες και Κύριοι

Σύνεδροι, Καθηγητές, Φοιτητές και Συμπολίτες 

 Για μία ακόμη φορά, στο πλαίσιο της αξιόλογης δράσης του Πανεπιστημίου Κρήτης , καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο όλους εσάς, τους διακεκριμένους επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα, που δεχθήκατε να καταθέσετε την πολύτιμη γνώση και εμπειρία σας, σε τούτο το γόνιμο διάλογο για την Παιδαγωγική και την Εκπαιδευτική Έρευνα.

  Ένα πεδίο που παραμένει διαχρονικά επίκαιρο λόγω της σπουδαιότητας του μια και αναμφίβολα αποτελεί το θεμέλιο ανοικοδόμησης  κάθε σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας.

 Αποτελεί για την πόλη μας τιμή η παρουσία και συμμετοχή σας στο Πανελλήνιο αυτό Συνέδριο που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ένα από τα πιο δραστήρια τμήματα του Πανεπιστημίου μας, το οποίο προσφέρει συχνά στη Ρεθυμνώτικη κοινωνία ένα  έγκυρο βήμα διαλόγου και προβληματισμού μέσα από επιστημονικές συναντήσεις υψηλού κύρους, όπως η σημερινή και γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τους καθηγητές και όλους όσοι συνεργάστηκαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση.

 Η πληρότητα της θεματολογίας στην οποία επικεντρώνονται οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου εγγυώνται εκ των προτέρων την ενδελεχή μελέτη και έρευνα της σύγχρονης Παιδαγωγικής Επιστήμης και διασφαλίζουν την επιτυχή προσέγγιση των παραμέτρων που την καθορίζουν.

 Μελετώντας το Πρόγραμμα της Ολομέλειας αλλά και των παράλληλων συνεδριών  γίνεται αμέσως αντιληπτή η ευρύτητα των θεμάτων που θα μελετηθούν.  

 Η Παιδαγωγική στην προσχολική και σχολική ηλικία, η εκπαιδευτική πολιτική και έρευνα, η φιλοσοφία της Παιδείας,  η Ιστορία και Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, η παιδαγωγική ψυχολογία η ειδική και διαπολιτισμική αγωγή είναι μόνο μερικές από τις γενικές ενότητες στις οποίες θα αναφερθούν με τις εισηγήσεις τους οι συμμετέχοντες επιστήμονες.

 Πέραν όμως της θεωρητικής αναφοράς στα γενικότερα πλαίσια που οριοθετούν την Παιδαγωγική Επιστήμη, στο Συνέδριο θα μελετηθεί διεξοδικά κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής ζωής και των ερεθισμάτων που προσλαμβάνουν και  μοιράζονται παιδαγωγοί και μαθητές όπως είναι η περιβαλλοντική στάση των μαθητών, η κυκλοφοριακή αγωγή, η μουσειακή του εκπαίδευση, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των εκδρομών, οι τρόποι επικοινωνίας και η κοινωνικοποίησή τους μέσω διαδικτυακών τόπων, η κοινωνική και πολιτική τους αγωγή, τα προβλήματα συμπεριφοράς που εκδηλώνονται στα σχολεία και τρόποι διαχείριση τους από πλευράς εκπαιδευτικών, οι αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και η αντικειμενικότητα τους, η επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών και άλλα.

  Ειδική μνεία εξάλλου γίνεται στο εκπαιδευτικό περιβάλλον που απευθύνεται σε νήπια και παιδιά που έχουν Ειδικές Ανάγκες, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες  των γονιών που έχουν με νοητική στέρηση ή άλλη αναπηρία κτλ.

 Παράλληλα, με το Συνέδριο αυτό η διοργανώτρια Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου μας, δημιουργεί μία ακόμη γέφυρα επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία η οποία απολαμβάνει τα πολλαπλά οφέλη μιας  επιστημονικής παρέμβασης σε ένα τομέα ζωής που απασχολεί κάθε οικογένεια, κάθε μεμονωμένο  άτομο, κάθε οργανωμένο κοινωνικό σύνολο.

  Σας παρακαλώ να δεχθείτε τα συγχαρητήρια μου για την άψογη διοργάνωση και την εμπνευσμένη επιλογή μιας τόσο πλούσιας, επίκαιρης  και σπουδαίας θεματολογίας.

  Ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς τους εξαίρετους επιστήμονες από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα πανεπιστημιακα Ιδρύματα της χώρας για  τη θετική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση των διοργανωτών και την ευγενική διάθεση να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία σας.

 Ελπίζω η ολιγοήμερη παραμονή σας στην πόλη μας να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη φυσιογνωμία της, τον Πολιτισμό και την πλούσια παράδοση της, τη φυσική της ομορφιά και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων της ώστε στο μέλλον να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να σας συναντήσουμε ως επισκέπτες  της.

 Καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και καλή Δύναμη σε σας για να συνεχίσετε με επιτυχία το αξιόλογο έργο σας.

 Να είστε καλά.

28 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)