23/10/2014,Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην Διεθνή Συνάντηση των Χειριστών του Προγράμματος “Green Keys” για το έτος 2014

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Διαχειριστές του Προγράμματος Green Keys

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και σας ευχαριστούμε για την ενεργή σας συμμετοχή στις εργασίες της διεθνούς αυτής συνάντησης, η οποία θεμελιώνει τη συνεργασία μας στη βάση της αποτελεσματικής διαχείρισης ενός σημαντικού εργαλείου αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, στον σημαντικότερο αναπτυξιακό άξονα του νησιού μας, τον Τουρισμό.

 

Χαίρομαι πολύ που το Ρέθυμνο κατέχει μια αξιοπρεπή θέση στο σύνολο των τουριστικών πόλεων που διαθέτουν ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής ποιότητας.

 

Αυτή η διάκριση είναι ενδεικτική της σοβαρότητας με ην οποία προσεγγίζουμε τον Τουρισμό, του σεβασμού μας απέναντι στους ξένους επισκέπτες μας αλλά και στη τουριστική συνείδηση των εμπλεκομένων στον κλάδο είτε είναι επιχειρηματίες είτε απασχολούμενοι σε αυτόν, η οποία παγιώνεται μέσα από στοχευμένες δράσεις και επαρκή σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιταγές.

 

Παρά την εκρηκτική τουριστική ανάπτυξη του Ρεθύμνου τις τελευταίες 4 δεκαετίες, καταφέραμε να οριοθετήσουμε τις τουριστικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο σεβασμού του φυσικού αλλά και του ανθρώπινου περιβάλλοντος της πόλης μας και των Οικισμών της, διατηρώντας σ’ ένα ικανοποιητικό βαθμό αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της.

 

Όλη η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη του Ρεθύμνου διέπεται από το σεβασμό στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Το σύνολο των Υπηρεσιών του Δήμου μας, από την Τεχνική που εκτελεί αναπτυξιακά έργα μέχρι το Τμήμα Τουρισμού και την Υπηρεσία Καθαριότητας, έχει εστιάσει τη λειτουργία του στην προστασία των δύο αυτών παραγόντων.

 

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως η επιμονή μας ειδικά στο σεβασμό του περιβάλλοντος, αναγνωρίζεται από πολλούς ξένους επισκέπτες μας, οι οποίοι επιλέγουν σταθερά το Ρέθυμνο ως τόπο διακοπών τους, επί σειρά ετών.

Και οφείλω πραγματικά να αναγνωρίσω τη σύμπνοια που διέπει τη συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους στον Τουρισμό φορείς, όπως ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής και πολλοί άλλοι, σε θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και των αρμοδιοτήτων μας επί της εν γένει τουριστικής ανάπτυξης του Ρεθύμνου.

 

Διότι αποτελεί νομίζω κοινή παραδοχή πως κάθε δράση που απευθύνεται στην κοινωνία, υπηρετεί με επιτυχία τους στόχους της και παράγει γόνιμα και θετικά αποτελέσματα για τους αποδέκτες της, μόνον αν οι φορείς και υποστηρικτές της, διέπονται από συλλογικό πνεύμα και σεβασμό στο διακριτό ρόλο της καθεμιάς.

 

Σε ότι αφορά τη δικό σας έργο, επιτρέψτε μου να σας καταθέσω την εκτίμησή μου για την επάρκεια και την επαγγελματισμό που επιδεικνύετε στην άσκησή του και να σας ευχαριστήσω θερμά για την θετική σας στάση και την εξαιρετικής ποιότητας συνεργασία σας.

 

Εύχομαι, η παραμονή σας στο Ρέθυμνο να σας προσφέρει πλούσιες εμπειρίες, δημιουργικές συνεργασίες και να σας επιτρέψει να γνωρίζετε τη δυναμική της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)