23/07/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

                                                                Φορτέτζα, 20 Ιουλίου 2010

Αξιότιμε Κε Πρέσβη  της Αυστρίας

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητές Φίλες & Φίλοι 

 

 Συναντιόμαστε απόψε εδώ σε μια μεγάλη γιορτή.

Στη λήξη του Διεθνούς Τουρνουά Σκακιού που για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή 200 αθλητών από 28 χώρες του κόσμου και τυπικά ρίχνει απόψε αυλαία με τη συνοδεία της μουσικής που θα απολαύσουμε σε λίγα λεπτά από το φημισμένο Κουαρτέτο Μότζαρτ του Σαλτσμπουρκ.

 0 Αθλητισμός και ο Πολιτισμός  σμίγουν ξανά στο Ρέθυμνο. Συμπορεύονται για να μας υπενθυμίζουν πόσο συνυφασμένοι είναι με τη ζωή μας.

Συναντιούνται για να επιβεβαιώσουν τη διαλεκτική σχέση που ανέκαθεν έχουν οι Έλληνες μαζί τους.

 Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι γιατί καταφέραμε σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία να επιτύχουμε, με επιμονή και προσπάθεια, ένα στόχο που παραμένει αμετάβλητος στο χρόνο και, όσο το δυνατόν,  ανεπηρέαστος από δυσμενείς συνθήκες. Επιμένουμε σε κάθε έκφραση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού μια και θεωρούμε πως αυτά είναι τα πιο ισχυρά και ασφαλή εφόδια  μας ως λαός. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

 Τους διεθνείς μαιτρ, τους αθλητές, τους διαιτητές  και συνοδούς τους που έλαβαν μέρος μας στο Τουρνουά. Είμαστε βέβαιοι πως θα  είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας στο εξωτερικό και πως θα μεταφέρετε αυτούσια τα θετικά συναισθήματα που δοκιμάσατε στην πόλη μας κατά την παραμονή σας.

Ελπίζουμε πως του χρόνου θα συναντηθούμε ξανά εδώ, στο Ρέθυμνο, για να μοιραστούμε μαζί μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία.

 Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου – Υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού κ. Αναγνωστάκη Μανόλη, τον κ. Κώστα Τσαρουχά και το Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου που συνεργάστηκαν παραδειγματικά για τούτη τη διοργάνωση και επιτυγχάνοντας  ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον αξιότιμο Πρέσβη της Αυστρίας κ. Μίκαελ Λίνχαρτ που τιμά  με την παρουσία του την αποψινή μας συντροφιά και τους καταξιωμένους μουσικούς του Κουαρτέτου Μότσαρτ από το Σάλτσμπουργκ που φιλοξενούνται απόψε στο Ρέθυμνο σε μια μοναδική συναυλία η οποία συντελείται με τη  χορηγία της Κοσμοτέ και την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.

Είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή να καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο τους καλλιτέχνες του Κουαρτέτου του Σαλτσμπουργκ και να γινόμαστε κοινωνοί της σπουδαίας μουσικής παράδοσης της πόλης τους.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς, συμπολίτες κι επισκέπτες που δίδετε πάντα το παρόν σε κάθε μεγάλη στιγμή, σε κάθε φιλόδοξη προσπάθεια που αντιστέκεται με γενναιότητα και θάρρος στις δυσκολίες των καιρών και ενισχύετε με τη συμμετοχή σας κάθε όραμα βοηθώντας το να πραγματοποιηθεί.

Σας ευχαριστώ και δίδουμε από τώρα ραντεβού με την ευχή να είμαστε όλοι υγιείς και αισιόδοξοι για να ξανασμίξουμε με την ίδια αφορμή το επόμενο καλοκαίρι σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση που μαζί θα στήσουμε. Να είστε καλά.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)