22/10/12, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην 19η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: “ Προβλήματα στο καρδιαγγειακό Σύστημα και την υπέρταση στη Νεφρολογία”

                                                       Ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace”

                                                            12-14 Οκτωβρίου 2012

  Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Σύνεδροι

 

Η πόλη μας σας καλωσορίζει και σας καταθέτει τα βαθιά αισθήματα εκτίμησης που τρέφει για το επιστημονικό και ανθρωπιστικό σας λειτούργημα.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για όλους μας η διεξαγωγή των εργασιών της σημαντικής επιστημονικής σας συνάντησης εδώ στο Ρέθυμνο. Είναι πραγματικά τιμή μας που διακεκριμένοι επιστήμονες από τους πλέον ευαίσθητους κλάδους της ιατρικής, την Καρδιολογία, τη Νεφρολογία και την Παθολογία επέλεξαν την πόλη μας για αυτή την συνάντηση Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά και σας, τους Συνέδρους και τους διοργανωτές, το Ελληνικό Κολέγιο Νεφρολογίας και Υπέρτασης, για την επιλογή αυτή και ιδιαίτερα τον αγαπητό μας συμπολίτη εξαίρετο γιατρό και άνθρωπο κ. Νίκο Νικολακάκη που παρά τη συνταξιοδότηση του παραμένει ενεργό και πολύτιμο μέλος της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας .

Είναι γεγονός πως η επιστήμη της ιατρικής εν γένει, έχει αναμφίβολα κάνει τεράστια άλματα προόδου τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τομείς της Καρδιολογίας της Παθολογίας και της Νεφρολογίας, ακολουθώντας τους ρυθμούς εξέλιξης, παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον αφενός διότι απευθύνονται σ'' ένα ευρύτατο φάσμα ασθενών και ασθενειών και αφετέρου διότι οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζουν εκ των πραγμάτων απαιτούν διάρκεια στο χρόνο και έχουν κόστος στο οποίο, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δύσκολα μπορούν αν ανταποκριθούν.

Κατανοούμε, λοιπόν, πως στις δυσκολίες που ανακύπτουν στο έργο σας εξαιτίας της πολυπλοκότητας των περιπτώσεων και των διαφορετικών δυνατοτήτων που κάθε ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει, προστίθενται και άλλες - προϊόντα της οικονομικής κρίσης, οι οποίες σαφώς δυσχεραίνουν το έργο σας τόσο σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής της ιατρικής γνώσης όσο και στον τομέα της επιστημονικής έρευνας .

Γι αυτό και συμμεριζόμαστε ως κοινωνία και ως μεμονωμένα άτομα τον αγώνα που δίδετε για τη διατήρηση του επιπέδου των δομών υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους εν γένει σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Σε ότι αφορά τη σημερινή σας συνάντηση, είμαι βέβαιος για την επιτυχή έκβαση των εργασιών της αφού θα προκύψουν αναμφίβολα σημαντικά συμπεράσματα που θα ενισχύουν την πρόοδο των ιατρικών κλάδων στους οποίους ειδικεύεστε.

Θεωρώ ωστόσο ότι θα αποτελέσει και για σας μια θαυμάσια ευκαιρία να ξανασυναντηθείτε και να ανταλλάξατε ουσιαστική γνώση και εμπειρία πάνω στην εξέλιξη της επιστήμης που υπηρετείτε.

Ελπίζουμε, το πρόγραμμα των εργασιών της επιστημονικής συνάντησης να σας επιτρέψει να γνωρίσετε, με την ευκαιρία, την πόλη μας, να αφουγκραστείτε τη δυναμική της, να δοκιμάσετε τις γεύσεις της που βασίζονται στη διάσημη Κρητική διατροφή, να νιώσετε τη θετική της ενέργεια και να δεχθείτε την ανταπόδοση της ευγνωμοσύνης της που την επιλέξατε για την διεξαγωγή της επιστημονικής σας Εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχετε πάντοτε τη δύναμη να προσφέρετε στους συνανθρώπους μας τις πολύτιμες υπηρεσίες σας.

Να είστε καλά.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)