21/10/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

 

                                                                                 Σπίτι του Πολιτισμού,        

                                                                                 20 Οκτωβρίου 2010

 

Κυρίες και Κύριοι

 Αγαπητοί φίλοι

 Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στο Σπίτι του Πολιτισμού τα έργα του αξιόλογου Ρεθύμνιου Καλλιτέχνη Εμμανουήλ  Παπαγιαννάκη.

 Μια ακόμη αξιοσημείωτη δράση Πολιτισμού που εμπλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας και αναδεικνύει τη δυναμική των ανθρώπων του που από το παρελθόν διατηρούν την έμφυτη κλίση τους στο ωραίο και αληθινό αλλά και την αγάπη τους για την Τέχνη και τη δημιουργία.

  Ο Εμμανουήλ Παπαγιαννάκης αποτελεί εκλεκτό και ενεργό μέλος του καλλιτεχνικού κόσμου του τόπου μας. Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, μοιράστηκε την αγάπη του για τη ζωγραφική  και τις Τέχνες με μαθητές του Ρεθύμνου στη διάρκεια της διδακτικής του σταδιοδρομίας  μεταγγίζοντας τους ευγενή αισθήματα και υγιείς προσανατολισμούς.

 Αθόρυβος, διακριτικός και με την ταπεινότητα του καλλιτέχνη  που ξέρει να τιμά μια από τις πιο όμορφες και εκφραστικές Τέχνες, τη Ζωγραφική, μας κάνει απόψε  κοινωνούς των εμπνευσμένων δημιουργιών του που αντανακλούν την ιερότητα του θρησκευτικού στοιχείου προσδίδοντας του  μια μεταφυσική διάσταση ικανή αποτυπώσει το μεγαλείο του.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμμανουήλ Παπαγιαννάκης τροφοδοτεί την πολιτιστική δράση στον τόπο μας. Στο παρελθόν, ο Δήμος μας φιλοξένησε και άλλη Έκθεση με έργα του τα οποία αντλούσαν τη θεματολογία τους από τη Φύση.

 Και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που διαπιστώνουμε πως συνεχίζει με επιτυχία να εξαντλεί το μεράκι του και τη γνώση του στη Τέχνη που αγαπά, τη Ζωγραφική,  με έργα που κάθε φορά ενεργοποιούν το ενδιαφέρον μας και πιστοποιούν τις υψηλές ικανότητες των ντόπιων καλλιτεχνών μας.

 Τον ευχαριστούμε θερμά για  τη συμβολή του στην καλλιέργεια μιας έκφρασης Πολιτισμού όπως είναι η Ζωγραφική Τέχνη που αγγίζει τις ανθρώπινες ψυχές και τις καλλιεργεί γόνιμα.

Και του ευχόμαστε να έχει πάντοτε τη δύναμη, την όρεξη και την έμπνευση να μας προσφέρει συχνά τους καρπούς τη δημιουργικότητας του.

Nα είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ.    

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)