21/10/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΑLZHEIMER

 

                                                                                Ρέθυμνο 20-10-10 

  Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Μια ακόμη σημαντική δομή ταγμένη να υπηρετήσει τον Άνθρωπο και να προστατεύσει το πιο πολύτιμο στοιχείο της ζωής τους, της Υγεία του, εγκαινιάζεται σήμερα στην πόλη μας.

 Μοιραζόμαστε λοιπόν απόψε εδώ στα νέα γραφεία της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών τη χαρά  της δημιουργίας μιας υπηρεσίας με ικανό και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικό έργο τόσο στον τομέα  της ασφαλούς κι έγκυρης ενημέρωσης όσο και τον τομέα της πρόληψης μιας νόσου η οποία παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια με προοπτική πολλαπλασιασμού των ασθενών τις επόμενες δεκαετίες.

 Μια νόσο για την οποία  η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκωδικοποιήσει επαρκώς την πηγή προέλευσής της, τους παράγοντες που την προκαλούν ή επισπεύδουν την εξέλιξή της ή την αποτελεσματική της θεραπεία. Μόνον τα συμπτώματα της μπορούν ν'' αντιμετωπιστούν με διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα των οποίων η αποτελεσματικότητα διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

 Η εξέλιξη της ασθένειας και κατ’ επέκταση η ποιότητα ζωής τους ασθενούς και των οικείων του συναρτάται άμεσα με τη έγκαιρη διάγνωση.

 Ακόμη και σε επίπεδο διάγνωσης τα στοιχεία είναι απογοητευτικά αν ληφθούν υπόψη τα πορίσματα πρόσφατης έκθεσης σύμφωνα με την οποία εκτιμάται πως από τους ασθενείς με άνοια μόνο το ένα τρίτο έως και το ένα δεύτερο διαγιγνώσκεται επίσημα.

 Με βάση τα σύγχρονα δεδομένα λοιπόν ετούτος εδώ ο χώρος που απόψε εγκαινιάζει τη λειτουργία του και κυρίως, οι άνθρωποι του, καλούνται να επιτελέσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που δεν αποτιμάται εύκολα. Η πόλη μας αποκτά μια νέα, φιλόξενη γωνιά, μια ακόμη σύγχρονη δομή που έρχεται να συμπληρώσει τις υφιστάμενες και να προσφέρει γνώση που μπορεί να σώσει ζωές.

 Ως Δήμος θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε δράση και πρωτοβουλία

της εταιρείας νόσου Alzheimer και θα είμαστε πάντοτε σθεναροί υποστηρικτές του έργου του Γραφείου της εδώ στο Ρέθυμνο προκειμένου να προσφέρουμε ελπίδα και  ανακούφιση σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας αλλά κυρίως να κινητοποιήσουμε την κοινωνία μας στην κατεύθυνση της ορθής ενημέρωσης για την ασθένεια η οποία πιστεύουμε θα οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων της όποτε και σε όποιον εκδηλώνεται.

 Ευχαριστούμε λοιπόν και συγχαίρουμε τα Μέλη της Εταιρείας για την απόφασή της να στελεχώσει οργανωμένο γραφείο στο Ρέθυμνο προσφέροντας σε όλους μας τη δυνατότητα διαχείρισης μιας ασθένειας που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και δυστυχώς συχνά ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από αυτή. Ως ένδειξη της υποστήριξής μας στο έργο της, ο Δήμος εξασφάλισε και παραχώρησε στην Εταιρεία τούτο το χώρο που εγκαινιάζουμε απόψε, για να στεγάσει την υπηρεσία της.

 Εύχομαι καλή επιτυχία στη λειτουργία του γραφείου και καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

 

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)