21/6/2017, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην εκδήλωση των Μουσικών Συνόλων Δημοτικής Φιλαρμονικής

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Χαίρομαι που το Ρέθυμνο καταθέτει τη δική του μελωδική υπογραφή στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής χάρις την υπεύθυνη δουλειά των καταρτισμένων καθηγητών μουσικής που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας αλλά και την προσωπική, θερμή ενασχόληση των παιδιών μας με μια από τις πιο όμορφες εκφράσεις Τέχνης.

Τους ευχαριστούμε όλους για την εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας δουλειά τους, που τιμά πρωτίστως τους ίδιους αφού σε πείσμα της μετριότητας των καιρών μας εκείνοι επιλέγουν την υγιέστερη διέξοδο. Επιπλέον τιμούν και την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και συνδράμουν στην ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της.

Η μουσική πανδαισία, που διαχέεται στους δημόσιους χώρους του Ρεθύμνου, το διήμερο τούτο εορτασμό της Μουσικής, η ενεργοποίηση και συνεργασία τόσων μουσικών συνόλων που ευτυχεί να διαθέτει ο Δήμος αλλά και η πόλη μας γενικά, η σύμπραξη τους και η διαδοχική τους εμφάνιση σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα μεταμορφώνοντας την πόλη σε ένα ενιαίο, αδιάσπαστο μουσικό παλκοσένικο, αποδεικνύουν τη δυναμική των ντόπιων καλλιτεχνών και μας πλημμυρίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον του Ρεθύμνου αντιστέκεται στη φθορά μέσα από τον Πολιτισμό, τον οποίο υπερασπίζονται και διαφυλάττουν οι άνθρωποί του και ιδιαίτερα οι νέοι και τα παιδιά μας.

Και η Δημοτική μας Φιλαρμονική, συνιστά, εδώ και δεκαετίες, ένα ολοζώντανο και δημιουργικό πυρήνα διαφύλαξης αυτού του Πολιτισμού και μύησης των παιδιών μας στο λίκνο του.

 Λυπάμαι που δεν κατάφερα, παρά την ισχυρή μου επιθυμία, να είμαι κοντά σας απόψε για να απολαύσω την κατάθεσή του κόπου και των μουσικών δεξιοτήτων των νέων μας καλλιτεχνών.

Όντας βέβαιος για την επιτυχία τους, συγχαίρω τον Πρόεδρο Γιώργο Μοτάκη και το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου του Δήμου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης, τον αναπληρωτή Προϊστάμενο Αντώνη Μαυράκη ο οποίος, πλείστες φορές, έχει αφήσει το αποτύπωμα της ποιοτικής, μουσικής αλλά και οργανωτικής του δεινότητας στην πόλη μας, συγχαίρω επίσης τους μουσικούς μας, καταξιωμένους και ανερχόμενους και τους συντελεστές της ωραίας αυτής εκδήλωσης, η οποία ελπίζω να εμπνεύσει σε όλους τους συμμετέχοντες το μήνυμα της κοινωνικής συνύπαρξης, με σεβασμό, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και να τροφοδοτήσει την προσωπική μας υπόσταση με ευγενές ψυχικό και συναισθηματικό φορτίο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

30 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)