20/9/2010,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

                                         «Σπίτι του Πολιτισμού», Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 

 

 Αγαπητοί Σύνεδροι

 Κυρίες και Κύριοι

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και σας ευχαριστούμε για τη θερμή ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα των διοργανωτών του σημαντικού αυτού Συνεδρίου που φιλοξενείται  φέτος στην πόλη μας.

Αποτελεί για μας τιμή η παρουσία σας και η ενεργή συμμετοχή σας στην πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου που καλύπτει ένα ευρύτατο θεματολογικό φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων και προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο του ιατρικού κόσμου όσο και των γονιών και εκπαιδευτικών.

 Για πρώτη φορά ίσως, το Ρέθυμνο υποδέχεται τόσους εξειδικευμένους ιατρούς σε θέματα υγείας των παιδιών, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας την πολύτιμη γνώση τους , θα μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις της επιστήμης στον κάθε κλάδο και θα μας παράσχουν τη γνώση που θα πρέπει να διαθέτουμε είτε ως ιατροί είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί για τη διαχείριση θεμάτων που άπτονται της υγείας των παιδιών μας.

 Η σπουδαιότητα τούτης της επιστημονικής συνάντησης είναι αδιαμφισβήτητη. Και μόνο το γεγονός ότι σημείο αναφοράς της είναι τα παιδιά και η υγεία τους αρκεί για να αποτελεί ένα αξιοπρόσεκτο Συνέδριο. Γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε πολύ που μας το  προσφέρετε και ιδιαίτερα γιατί επιλέξατε την πόλη μας για τη διοργάνωσή του. Επιπλέον συγχαίρουμε τους διοργανωτές που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και διέθεσαν με πίστη και αληθινό ενδιαφέρον το χρόνο τους για να την συντονίσουν και να την υλοποιήσουν.

 Πέραν του ιατρικού του χαρακτήρα το Συνέδριο έχει και μια αξιομνημόνευτη κοινωνική διάσταση αφού δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας μεταξύ γιατρών, εκπαιδευτικών και κυρίως γονιών πάνω σ’  ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η προστασία της υγείας των παιδιών και ιδιαίτερα των μαθητών.

Παράλληλα, η παρουσία της κ. Νάκου από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού που θα αναφερθεί στην ιστορία του Ατομικού Δελτίου υγείας  του μαθητή καθώς και η παρουσία και συμμετοχή του εξαίρετου και δημοφιλή συγγραφέα, κ. Τατσόπουλου στις εργασίες του Συνεδρίου με το πάντα επίκαιρο κι ευαίσθητο θέμα της υιοθεσίας επιβεβαιώνει αυτή την κοινωνική διάσταση που προαναφέραμε.

 Είμαι βέβαιος πως μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου όλοι όσοι καταφέρουμε  να παρακολουθήσουμε τις  άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των επιστημόνων ιατρών θα είμαστε πλουσιότεροι σε γνώση που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το  ευαίσθητο αυτό θέμα.

 Επιπλέον, ειδικά οι γονείς θα αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για τις ιατρικές ειδικότητες στις οποίες θα πρέπει να απευθύνονται σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ την ίδια ώρα θα ξεκαθαρίσουν το επίμαχο θέμα της συμπλήρωσης του Δελτίου Υγείας των παιδιών τους που απαιτείται από το σχολείο που φοιτούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν αναζητώντας τις απαιτούμενες  ιατρικές ειδικότητες και καταβάλλοντας σημαντικά ποσά σε ιατρικές επισκέψεις.

 Εύχομαι σε όλους σας καλή Δύναμη για να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο σας με επιτυχία και ελπίζω η ολιγοήμερη παραμονή σας στην πόλη μας να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη ταυτότητα και φυσιογνωμία της, τον Πολιτισμό, τα μνημεία της, τη φυσική της ομορφιά και το ανθρώπινο δυναμικό της .

 Οι συνάδελφοί σας - διοργανωτές, είχαν την ευφυή ιδέα να εμπλουτίσουν το Πρόγραμμα του Συνεδρίου με ξεναγήσεις και περίπατο στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου ενώ κατάφεραν να προσδώσουν κι ένα πολιτιστικό χρώμα στο συνέδριο με την Έκθεση έργων ιατρών καλλιτεχνών που φιλοξενείται στο Ωδείο Ρεθύμνου.

 Θα ήθελα να ξέρετε πως ως Δήμος αγκαλιάζουμε και υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο κάθε ανάλογης σημασίας δράση και πρωτοβουλία.  

Σας προτείνω να απολαύσετε την παραμονή σας στην πόλη μας και να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα που σας παρέχει η άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου .

 Ελπίζω να σας έχουμε ξανά κοντά μας σύντομα.

 Σας ευχαριστώ πολύ

 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)