20/08/12, Μήνυμα Δημάρχου για την Εκθεση "Τέχνης Πετάγματα"

Στο Ρέθυμνο η Φύση συναντά την Τέχνη και από το συνταίριασμα τους γεννιέται η δημιουργία: η θάλασσα, ο αέρας, η γη κι ο ουρανός σμίγουν για να παραδοθούν σε χέρια ικανά και σε μυαλά ανοιχτά, για να αναγεννηθούν, να αποκτήσουν ξανά λόγο ύπαρξης και να προκαλέσουν αισθήματα λυτρωτικά της φθοράς και της ανυπαρξίας.

 

Για 3η συνεχή χρονιά, της “Τέχνης τα Πετάγματα” μας προσκαλούν να αφεθούμε στην αέναη κίνηση της ζωής που ανακυκλώνεται, ανασυντίθεται κι επανέρχεται αναζωογονημένη, για να μας παρασύρει σε μια ελευθερία κινήσεων που ξεκινά από την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

 

Πάνω από 20 εικαστικοί καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πόλης μας για συμμετοχή σε μια Έκθεση που αντλεί τη θεματολογία της από την Αναγέννηση που, και φέτος, αναβιώνει μέσα από το 25ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

 

Μέσα από τις συνθέσεις χρωμάτων, τις αντανακλάσεις φωτός, τη χρήση ανακυκλούμενων υλικών, τους συμβολισμούς, τις ιδέες, τη φαντασία , δημιούργησαν έργα που θα απολαύσουμε ενώ κάνουμε τον περίπατο μας στην παραλιακή λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου. Έτσι, απλά κι ανεπιτήδευτα. Εκεί άλλωστε δεν κρύβεται η ουσία; Στα απλά, που μας οδηγούν, με τρόπο φυσικό, στα σύνθετα, που καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε.

 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, ν΄ ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη της δημιουργίας, να αλιεύσουμε όνειρα θαλασσινά και αέρινα, να τα οικειοποιηθούμε και να πορευτούμε με τη βεβαιότητα πως κάθε τι γύρω μας έχει τη δική του αξία και χρηστικότητα, αρκεί να δείξουμε το σεβασμό και την προσοχή που του αξίζει.

 

                                                                  ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

                                                                  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

25 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)