02/07/12, Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κ. Ν. Κονταξάκη στην εκδήλωση "Αντάμωμα 5 Αργυρουπόλεων"

                                                                              Γυμνάσιο Αργυρούπολης,   

                                                                                    30 Ιουνίου 2012

 Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί μου φίλοι

 

Καλωσορίζουμε με ξεχωριστή χαρά τους επισκέπτες μας σε τούτο το αντάμωμα που έλκει την αφορμή του από τη βαθιά ανάγκη των ανθρώπων να ανακαλύψουν τις ρίζες τους και να εδραιώσουν δεσμούς που φέρουν ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο.

 

Παρότι δεν είναι ακόμη ιστορικά διαπιστωμένη και επιβεβαιωμένη η σχέση μεταξύ των 5 πόλεων που έχουν την ίδια ακριβώς ονομασία, ωστόσο είμαι βέβαιος πως κανείς μας δεν θεωρεί σύμπτωση το γεγονός ότι 5 ξεχωριστής ομορφιάς πόλεις της χώρας μας επέλεξαν το συγκεκριμένο, κοινό όνομα.

 

Εξάλλου, οι εκλεκτοί ομιλητές μας, θα μας διαφωτίσουν επ'' αυτού, παραθέτοντας μας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, επιτρέποντας μας έτσι να γίνουμε κοινωνοί της γνώσης τους.

 

Εκείνο που για μένα έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η διάθεση μας να γνωριστούμε, να ανακαλύψουμε την ιστορική ταυτότητα του τόπου μας,να μοιραστούμε τη γοητεία της αναζήτησης ενός παρελθόντος που ίσως και να είναι κοινό, να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας αλλά και άλλων τόπων, ελληνικών και να την κάνουμε κοινό κτήμα, να την επικοινωνήσουμε, να τη μοιραστούμε και να εγκαθιδρύσουμε αληθινές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

 

Αυτή θα είναι μια προσωπική μας κατάκτηση που θα ωφελήσει τους συνανθρώπους μας και τις πατρίδες μας .

 

Με πολύ θέρμη λοιπόν υποδεχόμαστε σήμερα τους φίλους μας Αργυροπουλιανούς της Αττικής, του Κιλκίς, της Δράμας και της Νάουσας και τους προσκαλούμε να θεωρούν την Αργυρούπολη Ρεθύμνου ως δικό τους τόπο που πάντα θα τους καλοδέχεται με την οικειότητα και το αίσθημα φιλοξενίας που φυλάμε πάντα για φίλους ακριβούς.

 

Όπως θα διαπιστώσετε κατά την παραμονή σας εδώ, η Αργυρούπολη έχει ευλογηθεί από τη Φύση με ένα εξαιρετικό περιβάλλον που γοητεύει από την πρώτη κιόλας ματιά τον επισκέπτη ενώ η βαριά ιστορική της κληρονομιά αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του Οικισμού που εξελίσσεται στα σύγχρονα μονοπάτια διατηρώντας όμως ανόθευτη την παραδοσιακή του φυσιογνωμία και την καθαρότητα της ψυχής των ανθρώπων της.

 

Με τον Καλλικράτη η Αργυρούπολη επανήλθε στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Ρεθύμνης και ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας γι'' αυτή την εξέλιξη μια και περιοχές σαν την Αργυρούπολη, προσδίδουν μια άλλη δυναμική στο Δήμο μας αναγκαία για την ανάπτυξή του.

 

Η δυναμική αυτή, αναδεικνύεται μέσα και από τις δράσεις των ίδιων των κατοίκων, όπως εν προκειμένω μέσα από την εξαιρετική πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης, που αποφάσισε να υλοποιήσει τη θαυμάσια πρόταση του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Αργυροπουλιτών Αττικής να διοργανωθεί μια συνάντηση των 5 ομώνυμων πόλεων, εδώ στο Ρέθυμνο.

 

Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε όλοι, πρωτοβουλίες σαν αυτή που ευνοούν την κοινωνική συνοχή, τροφοδοτούν σχέσεις συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνύπαρξης και εκμηδενίζουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις φέρνοντας κοντά ανθρώπους με κοινή διάθεση για σύμπραξη και αλληλοϋποστήριξη, είναι αξιέπαινες και θα πρέπει να βρουν μιμητές.

 

Εύχομαι τούτη η ευγενική και δημιουργική σχέση που εγκαινιάζεται απόψε μεταξύ μας να έχει συνέχεια στο χρόνο, να μείνει αλώβητη από τους κλυδωνισμούς των καιρών, να ισχυροποιείται σταθερά με τη δική μας συμβολή και να κομίζει πάντοτε οφέλη σε όλους μας.

 

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ.

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)