17/10/08, Χαιρετισμός Δημάρχου στο Δήμο Καστενάζο για το Συνέδριο αδελφοποιημένων πόλεων

 

Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι

 

Σας απευθύνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και σας παρακαλώ να δεχθείτε τις ευχαριστίες μου για την τιμή που επιφυλάσσετε στο Ρέθυμνο με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 20 χρόνων αδελφοποίησης του Καστενάζο με το Ρέθυμνο.

 

Λυπάμαι ειλικρινά που σοβαρές δημαρχιακές αλλά και νομικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να λείψω από το Ρέθυμνο και μου στερούν τη χαρά να συμμετάσχω στις ωραίες εκδηλώσεις που διοργανώνετε υποστηρίζοντας το θεσμό των Αδελφοποιήσεων και αναδεικνύοντας τα οφέλη που μοιράζονται οι πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό το θεσμό.

 

Για την πόλη του Ρεθύμνου, η αδελφοποίηση με το Καστενάζο σηματοδότησε την απαρχή μιας γόνιμης και ουσιαστικής σχέσης που ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου με την ίδια αφοσίωση και ενδιαφέρον τόσο από το Ρέθυμνο όσο και από το Καστενάζο ενώ τροφοδοτείται σταθερά από τις φιλότιμες πρωτοβουλίες του αγαπητού φίλου Λουίτζι Μέγκολι που τον αισθανόμαστε πλέον εκλεκτό συμπολίτη μας και του εξαίρετου Ρεθύμνιου επιστήμονα και υπέροχου ανθρώπου Γιώργου Ματθαιουδάκη που στηρίζει το Ρέθυμνο απ''όπου κι αν βρίσκεται.

 

Ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού παρελθόντος της πόλης μας είναι συνδεδεμένο με την ιταλική κουλτούρα και τον Πολιτισμό. Η πολύχρονη παρουσία των βενετών στο Ρέθυμνο άφησε τα πολιτιστικά και ιστορικά της χνάρια στα βενετσιάνικα μνημεία που έχουμε στην πόλη μας τα οποία μεταξύ άλλων αποτελούν πόλο έλξης των χιλιάδων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως. Η ίδια η φυσιογνωμία της πόλης όμως φέρει πολλά στοιχεία που ευνόησαν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης με το Καστεναζο.

 

Εκτός από τους δύο βασικούς αναπτυξιακούς άξονες του Ρεθύμνου, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ευνοήθηκε και ένας άλλος τομέας που έχει ως επίκεντρο τον Ανθρωπο: Η ανθρώπινη επικοινωνία, η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η γνωριμία και επαφή δύο λαών που τους συνδέουν πολλά, η φιλία, η αδελφοσύνη και η αλληλοεκτίμηση.

 

Το πιο συγκινητικό όμως είναι ότι σε αυτή την ωραία διαδικασία δεν συμμετέχουν μόνον όσοι την εμπνεύστηκαν και δεσμεύτηκαν να την κάνουν πράξη αλλά και τα νέα παιδιά, οι μαθητές που με τόση αγάπη και ενδιαφέρον ασχολήθηκαν με την ιστορία τον πολιτισμό και τη θρησκεία των δύο αδελφοποιημένων πόλεων . Το στοιχείο αυτό δείχνει πόσο υγιής είναι η σχέση που έχουμε καλλιεργήσει την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε με κάθε δυνατό μέσο. Υποστηρίζουμε εξάλλου, ότι εάν οι ευρωπαϊκές πόλεις υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο συνεργασίας πολλά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα επιτευχθεί η εγκαθίδρυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.

 

 

Κυρία Δήμαρχε

 

Αγαπητοί μας φίλοι

 

Σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και την εξαιρετική διοργάνωση αυτή της συνάντησης που αποτελεί σταθμό για τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

 

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι οι πόρτες του Ρεθύμνου και οι καρδιές μας θα είναι πάντοτε ανοιχτές για να σας υποδεχθούν όπως υποδέχεται μια οικογένεια τα μέλη της.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Μαρία Γκράτσια Μπαρουφάλντι που κατέχοντας επάξια το αξίωμα του Δημάρχου όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζει την αδελφοποίηση με συνέπεια και σοβαρότητα. Τον κ. Λουίτζι Μέγκολι για την αμέριστη αγάπη του για το Ρέθυμνο και την συμβολή του στην επιτυχία του θεσμού. Τον κ. Γιώργο Ματθαιουδάκη που τον κέρδισε η Ιταλία αλλά δεν τον έχασε ποτέ το Ρέθυμνο.

 

Και όλους τους συναδέλφους στο Καστενάζο που με πίστη και καλή θέληση εργάστηκαν και υποστήριξαν την αδελφοποίηση των πόλεων μας κι ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη να το κάνουν.

 

Να είστε όλοι καλά και καλή αντάμωση στο Ρέθυμνο.

 

Με εκτίμηση και αγάπη

 

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)