17/10/08, Χαιρετισμός Δημάρχου προς το Σύλλογο Κρητών Νέας Υόρκης

 

Αγαπητοί μου φίλοι

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 90ης Επετείου από την ίδρυση του Συλλόγου σας και λυπάμαι ειλικρινά που δεν θα καταφέρω να έρθω παρά την ισχυρή μου επιθυμία να σας συναντήσω από κοντά και να μοιραστώ μαζί σας στιγμές συγκίνησης και αγάπης για την κοινή μας πατρίδα.

 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας καταθέσω την εκτίμησή και το σεβασμό μου στο ωραίο έργο σας που συνεχίζει με γενναιότητα να ανθίσταται στη φθορά του χρόνου και στις προκλήσεις της λήθης.

 

Ο απόδημος Ελληνισμός της Νέας Υόρκης παραμένει ένας ζωντανός πυρήνας δημιουργίας, μιας ευγενής και δυναμική κυψέλη που παράγει πολιτισμό, μια συνεκτική εστία που τροφοδοτεί την μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων με ιδέες και αισθήματα, ένα σταθερό σημείο αναφοράς όπου καλλιεργούνται και μεταλαμπαδεύονται όλες οι αξίες που γαλούχησαν τις γενιές των προγόνων σας, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική φυσιογνωμία: τα υψηλά ιδανικά, η γλώσσα, η ιστορία, οι παραδόσεις, τα έθιμα.

 

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και θαυμασμό τη δράση σας και είμαστε περήφανοι γιατί παραμένετε άξιοι πρεσβευτές του Ελληνισμού στο εξωτερικό. Ειδικά σήμερα, που η παγκοσμιοποίηση συνιστά την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε, που οι κοινωνίες έγιναν πολυπολιτισμικές και η έννοια του κράτους τείνει να καταλυθεί από τις υφιστάμενες κοινωνικοικονομικές συνθήκες, η χώρα μας έχει ανάγκη, περισσότερο απ΄ότι στο παρελθόν, να διατηρήσει την ταυτότητά της, να μη χαθεί στον κυκεώνα των απλουστευτικών και ισοπεδωτικών γλωσσικών προθέσεων, να μην αφομοιωθεί και αλλοτριωθεί από πρακτικές που δεν της ταιριάζουν.

 

Χαιρόμαστε που ο ελληνισμός ανθεί όπου κι αν συναντάται. Που αντιστέκεται, μέσα από τις δικές σας πρωτοβουλίες, στην απομόνωση, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, χιλιομετρικές και ουσιαστικές.

 

Η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά σας. Κι ελπίζω ο χρόνος να μας προσφέρει γενναιόδωρα την ευκαιρία μιας προσωπικής συνάντησης και δια ζώσης επικοινωνίας. Η κρητική γη θα είναι πάντοτε εδώ και θα σας περιμένει.

 

Να είστε καλά με Υγεία , Δύναμη και δημιουργικότητα.

 

Με εκτίμηση και αγάπη

 

ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

31 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)