17/03/10,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 Η συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Ουκρανικού Προξενείου στο Ρέθυμνο επιβεβαιώνει την επιτυχή δραστηριότητά  του και την ανάγκη συνέχισης της.

Για την πόλη μας αποτελεί τιμή να φιλοξενεί το Παράρτημα του Προξενείου της Ουκρανίας που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη με επικεφαλής το συμπατριώτη, καλό φίλο και συνάδελφο δικηγόρο Γιάννη Λίτινα. Έναν  άνθρωπο που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, ακούραστα κι ευσυνείδητα, στους τομείς που διαχειρίζεται. Με τη συμβολή του, το Ρέθυμνο έχει εγκαθιδρύσει μια γόνιμη και δημιουργική γέφυρα επικοινωνίας με την Ουκρανία  τόσο σε επίπεδο Πολιτισμού, με μόνιμες Εκθέσεις Ουκρανών Καλλιτεχνών που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στην πόλη μας, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας και διατήρησης αρμονικών σχέσεων που ενισχύονται με συχνές επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του κ. Πρέσβη της Ουκρανίας στην πόλη μας.  

Εξάλλου και σε επίπεδο οργάνωσης του Προξενείου της Ουκρανίας, η  παρουσία και συμβολή του Επίτιμου Προξένου στην άρτια στελέχωσή του και την αποτελεσματική λειτουργία του είναι αδιαμφισβήτητη. Οι διαμένοντες Ουκρανοί στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλο το νησί  εξυπηρετούνται με αξιοπιστία και αμεσότητα στη διεκπεραίωση νομικών και προσωπικών τους υποθέσεων και εντάσσονται ομαλότερα στο κοινωνικό περιβάλλον της πόλης που τους υποδέχεται. Με τη συνεργασία του κ. Λίτινα και των τοπικών φορέων διατηρείται έτσι η ισορροπία στη συνύπαρξη και η αρμονία στις ανθρώπινες σχέσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι το Προξενείο της Ουκρανίας στο Ρέθυμνο μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα και θα το κάνει.

Ως Δήμος προσδοκούμε και θα επιδιώξουμε τον εμπλουτισμό της συνεργασίας μας με το Προξενείο και σε άλλους τομείς όπως ο Τουρισμός και οι εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με μια χώρα όπως η Ουκρανία που μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί, θρησκευτικοί, ιστορικοί  και πολιτισμικοί.

Εύχομαι το Προξενείο της Ουκρανίας στο Ρέθυμνο να γιορτάσει πολλές δεκαετίες ακόμη επιτυχούς δράσης. 

 

 

                                                                

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)