16/09/2013, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ: “Διακυβέρνηση και Ασφάλεια στην Ευρώπη”

 

“Σπίτι του Πολιτισμού”

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

 Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φοιτητές

καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο τους επισκέπτες μας επιστήμονες από όλα τα συνεργαζόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς και ελπίζουμε η εμπειρία της παραμονής τους στην πόλη μας να είναι θετική.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη δυνατότητα που προσφέρατε στο Δήμο Ρεθύμνης να συμμετάσχει σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία αναμφισβήτητα κόμισε βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη σε όλους τους συμμετέχοντες, στην πόλη μας και στην επιστημονική κοινότητα εν γένει.

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης που δικαίως κατέχει μια ευπρεπή θέση στη λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς, κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη λειτουργία του θερινού σχολείου στην έδρα του το Ρέθυμνο και να κινητοποιήσει τη συνεργασία κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας και πλήθος άλλων αξιόλογων διεθνών εταίρων καταδεικνύει την ευελιξία, την αξιέπαινη ακαδημαϊκή δράση, τη διαρκή επαγρύπνηση και την ικανότητα παρέμβασης του Πανεπιστημίου μας στις σύγχρονες εξελίξεις. Παράλληλα, συνιστά απτή απόδειξη της υφιστάμενης συνεργασίας και σύνδεσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς της εκπροσώπους.

Το θέμα που απασχόλησε της εργασίες του θερινού σχολείου είναι άκρως επίκαιρο δεδομένου του ταραγμένου κλίματος που επικρατεί αυτή την περίοδο στην ανατολική Μεσόγειο το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη ενώ ουδείς νομίζω μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την επέκταση του και στο διεθνές στερέωμα.

Ακόμη όμως και αν οι συνθήκες ήταν ιδανικές και η επικράτηση της ειρήνης παγκόσμια, θέματα διακυβέρνησης και ασφάλειας πάντοτε θα απασχολούν τις κυβερνήσεις των χωρών του κόσμου. Ως εκ τούτου, η σπουδαιότητα τέτοιων συνεδρίων και δραστηριοτήτων που δημιουργούν συνθήκες γόνιμου διαλόγου, ανταλλαγής χρήσιμων επιστημονικών απόψεων και εξαγωγής συμπερασμάτων πολύτιμων για την καινοτομία και την έρευνα, είναι αδιαμφισβήτητη. Τόσο για τους συμμετέχοντες φοιτητές που αναλαμβάνουν την βαριά ευθύνη της διασφάλισης του μέλλοντος της χώρας τους όσο και για όλους όσοι υποστηρίζουν ενεργά τις δράσεις αυτές.

Σήμερα ,στην τελετή λήξης του θερινού σχολείου, εμείς ως Δήμος Ρεθύμνης σας καταθέτουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές που αποδεικνύουν με τις πρωτοβουλίες τους πως έχουν και τη δύναμη και τη γνώση να κάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην κοινωνία μας, και να ευχηθούμε τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και σε όλα τα συνεργαζόμενα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να έχουν τη δύναμη να υποστηρίζουν το θαυμαστό έργο τους υπερβαίνοντας με επιτυχία όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας. Στους φοιτητές μας ευχόμαστε να συνεχίσουν να ονειρεύονται να αγωνίζονται και να μη χάσουν ποτέ την πίστη τους στη δύναμη τους.

Ως Δήμος Ρεθύμνης θα είμαστε πάντοτε συμπαραστάτες σας και συνοδοιπόροι σας σε κάθε αγώνα για την προαγωγή της Παιδείας και την υπεράσπισή της.

Σας ευχαριστώ πολύ.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)