15/06/11, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην τελετή αφής της "Φλόγας της Ελπίδας" των Ολυμπιακών Αγώνων special olympics

                                                     Ρέθυμνο 14 Ιουνίου 2011

 

Αγαπητοί φίλοι – λαμπαδηδρόμοι

Κυρίες και Κύριοι

 Καλωσορίσατε στο Ρέθυμνο, την πόλη που ξέρει να ζει, ν’ αγαπά και να σέβεται.

 

Σας υποδεχόμαστε με χαρά και  υπερηφάνεια  κι ευχόμαστε η εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας σε αυτή τη δοκιμασία, που έχει παγκόσμιο αντίκρυσμα, να είναι ξεχωριστή, γεμάτη από θετική ενέργεια και πίστη στις ανθρώπινες δυνατότητες .

 

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε  για την Ελπίδα και την Αισιοδοξία  που μας μεταγγίζετε τούτη τη δύσκολη εποχή που δοκιμάζεται η χώρα μας και οι αντοχές μας, για την Αλληλεγγύη που μας θυμίζετε ότι οφείλουμε να υιοθετήσουμε ως πρακτική για  να βγούμε από τα σύγχρονα αδιέξοδα, όλοι μαζί,  ως νικητές.

 

Η Φλόγα αυτή, που ταξιδεύει στη χώρα μας με την προσωπική ευαίσθητη  φροντίδα όλων εσάς των εθελοντών λαμπαδηδρόμων αστυνομικών απ’ όλο τον κόσμο, έφτασε και στο Ρέθυμνο για να φωτίσει τη σκέψη μας, να διώξει τη σκοτεινιά από την ψυχή μας, να αναδείξει ως Φάρος ανθρωπισμού την κοινή μας διαδρομή, τον κοινό μας αγώνα για τη διασφάλιση των αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων μας στην Αξιοπρέπεια, το Σεβασμό στη διαφορετικότητα και το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη συμμετοχή σε κάθε δράση που υπηρετεί υψηλά ιδανικά,  εμπνέεται από ευγενικά αισθήματα και υποστηρίζεται από ισχυρά αποθέματα ψυχικής Δύναμης.

 

Είναι πραγματικά συγκινητικό να διαπιστώνουμε πως ακόμη και τούτη τη  δύσκολη οικονομική συγκυρία η χώρα μας επιμένει αταλάντευτη να στηρίζει και να αναδεικνύει τα υψηλά ιδανικά μέσα από τη διοργάνωση διεθνών ολυμπιακών αγώνων, προσφέροντας με γενναιοδωρία τη ζεστή φιλοξενία της και την ανθρωπιά της στο συνάνθρωπο.

 

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και στη δική μας πόλη,το Ρέθυμνο κι ελπίζουμε η σύντομη παραμονή σας εδώ να σας επιτρέψει να αποκομίσετε μια επαρκή εικόνα για τη φυσική ομορφιά της πόλης, να προφτάσετε να πάρετε έστω μια μικρή γεύση από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της και να γίνεται αποδέκτες της ανιδιοτελούς, ανόθευτης, ανεπιτήδευτης, αυθόρμητης, ειλικρινούς φιλίας των ανθρώπων της ώστε να την επισκεφθείτε ξανά  στο μέλλον.

 

Το Ρέθυμνο, ως «Πόλις Αμφιτρύων», συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας των διεθνών αποστολών   ανοίγει τις πύλες του και δηλώνει  έτοιμο να προσλάβει τα μηνύματα που απευθύνουν σε όλους μας οι αθλητές των special Olympics, προσκαλώντας μας  να τα κατανοήσουμε, να τα εντάξουμε στη ζωή μας  και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ουσία της και να  τα μεταδώσουμε, ώστε μαζί να κάνουμε την κοινωνία μας πιο ανθρώπινη αλλά και πιο δυνατή.

 

Αγαπητοί Φίλοι Λαμπαδηδρόμοι      

 

Με τη δική σας εθελοντική συνδρομή έφτασε και στην πόλη μας  η Φλόγα της Ελπίδας.  Το Ρέθυμνο είναι ένας Σταθμός στη διαδρομή της που στόχο έχει να φωτίσει με αισιοδοξία τη δική μας, προσωπική  διαδρομή αλλά και να οπλίσει με Δύναμη της διαδρομή της χώρας μας σε αυτή την ιστορική καμπή.

 

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε που είστε πρεσβευτές σπουδαίων μηνυμάτων και πρωταγωνιστές σημαντικών γεγονότων. Ηγείστε μιας σημαντικής δράσης που είναι άξια μίμησης. Ενισχύετε  το κίνημα του εθελοντισμού που  ανθεί και στη δική μας πόλη.

 

Και είμαστε πραγματικά περήφανοι για τους εθελοντές μας  στο Ρέθυμνο που είναι πάντοτε ενεργά παρόντες σε όλες τις μεγάλες στιγμές του Πολιτισμού και  του Αθλητισμού εδώ στην πόλη μας και δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν  από αυτή τη διοργάνωση.   

 

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους επίσημους υποστηρικτές των συγκεκριμένων αγώνων, τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λύκειο Ελληνίδων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Ξεχωριστές ευχαριστίες θα ήθελα ν’ απευθύνω επίσης στο Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, το Σωματείο Εστίασης και το ΚΤΕΛ, που με τόση ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς  συμμετέχουν στο Πρόγραμμα  φιλοξενίας των αποστολών των special olympics  παραμερίζοντας τις δυσκολίες τους εγχειρήματος, υπηρετώντας τις ανάγκες της πόλης μας  στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη σπουδαία αυτή ολυμπιακή διοργάνωση που τιμά τη  χώρα μας, η οποία δίδει μαθήματα πίστης και αφοσίωσης σε υψηλές αξίες, υιοθετώντας δράσεις και πρωτοβουλίες  που προάγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενισχύουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων και προασπίζουν τα δικαιώματα τους στη Ζωή .

 

Ευχαριστώ και όλους εσάς που είστε απόψε εδώ για να στείλετε το δικό σας μήνυμα συμπαράστασης στους αθλητές, να καταθέσετε τη στήριξη σας και να επιβραβεύσετε το έργο των εθελοντών λαμπαδηδρόμων αστυνομικών από όλο τον κόσμο αλλά και των εθελοντών του Ρεθύμνου  και να στηρίξετε με την παρουσία σας την αξιοπρεπή παρουσία του Ρεθύμνου στη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων special Olympics 2011 που ξεκινούν σε λίγες μέρες στην Αθήνα. 

Να είστε όλοι καλά.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)