12/10/2007, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην Διημερίδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Ερευνας

 

Rithymna Beach , 12 -13 Οκτωβρίου 2007

 

 

Κυρίες και Κύριοι

 

Με ιδιαίτερη χαρά έχουμε  την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας  διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την θετική τους ανταπόκριση στην πρόσκληση του δραστήριου Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας  που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης μιας διημερίδας που θα προσφέρει, σε ειδικούς και μη, την δυνατότητα επιστημονικής και ασφαλούς προσέγγισης του ευαίσθητου τομέα της βιοτεχνολογίας και των εφαρμογών της.

Δεν θα διακινδυνεύσω οποιαδήποτε αναφορά στις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των εργασιών της διημερίδας από τους καθ'' ύλην αρμόδιους. Θα ήθελα μόνο να επισημάνω τη σπουδαιότητα που έχει για την πόλη μας η επιστημονική συνάντηση που εγκαινιάζεται σήμερα.

 Το Ρέθυμνο έχει πάντοτε τις πόρτες του και το πνεύμα του ανοικτά και δεκτικά σε κάθε πρωτοβουλία που ανατάσσει τον Πολιτισμό. Η εκπαίδευση, η εξειδίκευση, η παιδεία, η επιστήμη είναι η αφετηρία και η κατάληξη κάθε πολιτιστικής έκφρασης. Και είμαστε περήφανοι που η πόλη μας, με τη δική σας πολύτιμη επιστημονική παρέμβαση, αναδεικνύεται  σε ζωντανό πυρήνα γνώσης  μέσα από την προβολή και διάδοση ιδεών, τη συστηματική παρουσίαση επιστημονικών μελετών και την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων  για χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών που βελτιώνουν την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής, με σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το φάσμα των θεμάτων που θα αναλύσετε στην Διημερίδα αυτή, της προσδίδει μία επιπλέον αξία. Μας ταξιδεύετε από τη γη στο διάστημα, από τη βιολογία στα υπολογιστικά συστήματα και ασύρματα δίκτυα, από το φυσικό περιβάλλον, το ατμοσφαιρικό και το θαλάσσιο, στα τεχνολογικά θαύματα που διευκολύνουν τη ζωή. Μέσα από την μελέτη και παρουσίαση αυτού του ευρύτατου θεματολογικού πλέγματος μας οδηγείτε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κατορθώσατε να βάλετε στην ύλη, ψυχή. Και την αξιοποιείτε ως ένα ενεργό και αδιαίρετο σύνολο προς όφελος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Θερμά συγχαρητήρια στο ΙΤΕ για τη σπουδαία διοργάνωση και στους διακεκριμένους επιστήμονες που θα βραβευθούν τους οποίους, εκ μέρους της πόλης του Ρεθύμνου,  συγχαίρω κι ευχαριστώ για την ακάματη και αξιέπαινη προσφορά τους στην έρευνα και την Επιστήμη.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία να μας αποκαλύπτετε τις απεριόριστες δυνατότητες του φυσικού μας κόσμου και του ανθρώπινου μυαλού.

Σας ευχαριστώ.

26 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)