13/07/09,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Το Ρέθυμνο καλωσορίζει με  ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια τους αθλητές από 27 χώρες του κόσμου που  συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά που διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου.

Μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που απέκτησε σάρκα και οστά με τη βοήθεια τη δική σας, των αθλητών που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας για μια συναρπαστική αναμέτρηση, αλλά και με την πολύτιμη αρωγή των χορηγών του Τουρνουά που συνέβαλαν σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών μιας τόσο απαιτητικής διοργάνωσης.

Στο καλοκαιρινό Ρέθυμνο, λοιπόν, που σφύζει από ζωή και κίνηση, με τις ασύγκριτες σε ομορφιά παραλίες του, την γοητευτική ενδοχώρα του και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του, ο Αθλητισμός σμίγει με τον Πολιτισμό, η Παράδοση συναντιέται με το σύγχρονο τρόπο σκέψης και η Τέχνη  συμφιλιώνει τους λαούς, θέτοντας τους στην κοινή τροχιά του σεβασμού και της συνύπαρξης.

Το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού είναι αποτελεί για όλους μας μια πρόκληση: Να ξεπεράσουμε τις πνευματικές μας αντοχές μέσα από ένα παιχνίδι που δοκιμάζει την πολυπλοκότητα της σκέψης και την ικανότητά της να βρίσκει διεξόδους εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχουν.

Αυτή την αέναη κίνηση, την αμφίδρομη σχέση  ανάμεσα στον άβακα του σκακιού και τον παίκτη αποτυπώνουν και αντανακλούν  με θαυμαστή πιστότητα και ποιότητα τα έργα του  καταξιωμένου Ζωγράφου Ν.Σφηκα που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην Έκθεση Ζωγραφικής που εντάσσεται ως δράση στις εκδηλώσεις του Τουρνουά.

Παράλληλα, η θεατρική Ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου μας προτείνει μέσα από εμπνευσμένα δρώμενα που ετοίμασαν με δημιουργικότητα και κέφι για όλους εμάς, τα παιδιά, μια εναλλακτική προσέγγιση της ζωής.

Η ευτυχής χρονική συγκυρία των εκδηλώσεων του 23ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ συμπληρώνει ευχάριστα και γόνιμα τους αγώνες του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουα προσφέροντας στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν το Παρελθόν και το Παρόν του τόπου μας μέσα από ιδανικές συνθήκες.

Κρίνω σκόπιμο στo σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον ΣΚΟΡ για την πολύτιμη συμβολή του στη διοργάνωση κι ελπίζω μελλοντικά να έχουμε ξανά τη χαρά να συνεργαστούμε με τα Μέλη του.

Εύχομαι από το Τουρνουά αυτό να αναδειχθούν μόνο νικητές. Έτσι εξάλλου νομίζω θα πρέπει να αισθάνονται όλοι όσοι λαμβάνουν μέρος σε τούτο τον αγώνα που αποκλείει την ήττα και αποθεώνει τη συμμετοχή .

Καλή επιτυχία σε όλους και σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία του Ρεθύμνου να ανεβάσει τον Αθλητισμό ακόμη πιο ψηλά.

Να είστε καλά.

 Σας ευχαριστώ.

28 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)