13/07/09, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

                                                             Ωδείο Ρεθύμνου, 11 Ιουλίου 2009

 

       Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας

       Αξιότιμε Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Εσωτερικών       

       Αξιότιμε Κύριε πρώην Πρωθυπουργέ

       Κυρία και Κύριε Βουλευτές

       Κύριοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  

       Κύριοι εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών

       Κυρίες και Κύριοι

 

Αποτελεί τιμή για το Ρέθυμνο η σημερινή σας παρουσία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου   τον οποίο συγχαίρω.

 Είναι πραγματικά σημαντική η πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας εκδήλωσης  που αποτίει φόρο τιμής στους εφέδρους αξιωματικούς με τον ανδριάντα που μόλις προ ολίγου αποκαλύψαμε και που στέκει αγέρωχος να μας θυμίζει την προσφορά τους στην πατρίδα. Μια προσφορά συνεχή και γόνιμη, απαραίτητη για να γαλουχηθούν γενιές με ιδανικά υψηλά, ακέραια, αδιαμφισβήτητα: την ελευθερία, την αλήθεια, την πίστη στο θεό και στη δημοκρατία.

Σε καιρό ειρήνης οι Έφεδροι Αξιωματικοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί και πρεσβευτές των ιδανικών για τα οποία αξίζει κανείς να ζει και ν’ αγωνίζεται.

 Σε καιρό πολέμου, ήταν και είναι η εφεδρεία του ελληνικού στρατού, πάντα σε ετοιμότητα, πάντα σε αναμονή, πάντα με υψηλή αίσθηση του χρέους και της ευθύνης στην προάσπιση των συμφερόντων του έθνους μας.  

Σήμερα, μετά τα αποκαλυπτήρια  του ανδριάντα του Εφέδρου αξιωματικού που προσέφερε ευγενώς στην πόλη μας  ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, που πάντα τιμά και βοηθά τη γενετειρά του, βρισκόμαστε στην μεγαλοπρεπή αίθουσα του Ωδείου για να συμμετάσχουμε στην τελετή βράβευσης 4 διακεκριμένων Κρητών Εφέδρων Αξιωματικών: του  πολιτικού που διετέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας μας του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και 3 επιτυχημένων επιχειρηματιών των κ.κ. Βασιλάκη Θεοδώρου, Γεωργίου Βαρδινογιάννη και Σπυρίδωνα Κοκοτού.

Ως Δήμαρχος Ρεθύμνης  σας καλωσορίζω θερμά στην πόλη μας, το Ρέθυμνο, που,  παρά τις αντίξοες συνθήκες, κάνει σοβαρές προσπάθειες να αναδείξει τον Πολιτισμό, την ιστορία και την Παράδοσή του μέσα από σπουδαίους θεσμούς που τυγχάνουν υψηλής αποδοχής όπως είναι το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ που ξεκινά αύριο κι ευτυχεί να έχει χορηγούς του τη Μότορ Οϊλ , το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το  Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να απευθύνω στους υψηλούς προσκεκλημένους μας την παράκληση να είναι πάντα κοντά μας και να προσφέρουν ως γενναιόδωροι Κρήτες, εμπράκτως  τη βοήθεια τους στον τόπο που τους γέννησε και που πάντα θα κουβαλούν μαζί τους σε όποιο μετερίζι κι αν βρεθούν. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια εκτός από τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη που στηρίζει τις προσπάθειές μας και τον  κ. Βασιλάκη που είναι πρόθυμος χορηγός όταν του το ζητάμε.

Επίσης συγχαίρω τον κ. Βασιλάκη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία  του να ταξιδέψει με την Aegean τα παιδιά όλης της Ελλάδας στην Αθήνα για να επισκεφθούν το καινούριο  Μουσείο της Ακρόπολης.

Όμως κι εσείς αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας μπορείτε να βοηθήσετε το Ρέθυμνο. Όπως γνωρίζετε, στο παρελθόν το Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας επένδυσε ένα σεβαστό ποσό  σ΄ έναν εξαιρετικό  χώρο στον Οικισμό Χρωμοναστήρι, τη Βίλλα Κλόντιο, ένα αναγεννησιακό αρχιτεκτονικό αριστούργημα προκειμένου να λειτουργήσει ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί ο σχεδιασμός και πραγματικά θεωρούμε πως είναι  κρίμα να μην προχωρήσει η διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και να στερηθεί η πόλη αυτή τη δυνατότητα διάθεσης ενός Μουσείου με αναμφίβολα  μεγάλη επισκεψιμότητα που θα διδάσκει τη νεότερη ιστορία της χώρας μας και θα αποτίει φόρο τιμής σε κείνους που την έγραψαν.  

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας καταθέσω σε όλους τους τιμώμενους τα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού για την αξιέπαινη  δράση σας και  να συγχαρώ τον Σύνδεσμο Εφέδρων  Αξιωματικών και τον Πρόεδρό τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και τις υποστηρίζουν πάντα με επιτυχία.

 Να είστε καλά, εμπνευσμένοι, δημιουργικοί και αποτελεσματικοί πάντοτε.

Σας ευχαριστώ. 

25 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)