11/10/2011,Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη στην τελετή έναρξης της Διανοητικής Ολυμπιάδας. (Το Δήμο Ρεθύμνης εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Μπιρλιράκη Πέπη)

                  Ξενοδ. «Rethymno Mare», Σκαλέτα Ρεθύμνου

                       Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

 

Κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί  Φίλοι

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη που έχει μια αξιοπρόσεκτη παράδοση στα Γράμματα και τις Τέχνες, την πόλη που αποτελεί ένα μωσαϊκό πολιτισμών που άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους στα καλοσυντηρημένα μνημειακά κτίσματα που βρίσκονται διάσπαρτα στο Ιστορικό της Κέντρο και τους Οικισμούς της.    

 

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε την πόλη μας για τη διεξαγωγή της Διανοητικής Ολυμπιάδας. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε μια τέτοια πρωτότυπη και ιδιαίτερα ξεχωριστή δράση που τιμά και αναδεικνύει το ανθρώπινο πνεύμα και τις πολλαπλές δυνατότητες και ικανότητες του νου.

 

Αποτελεί τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία μιας διοργάνωσης που προάγει τη συνεργασία των λαών σε επίπεδο παιδείας και επιστήμης,  πνευματικής καλλιέργειας και κουλτούρας μέσα από εάν υγιή διαγωνισμό που κινητοποιεί τη σκέψη, ενεργοποιεί  τη γνώση και τη διαχέει στο κοινωνικό σύνολο.

 

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την έκφραση της βαθιάς μου λύπης που λόγω προγραμματισμένης απουσίας μου στην Αθήνα όπου σήμερα προεδρέυω σε  συνεδρία που εντάσσεται στη Διημερίδα  που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απουσιάζω από την τελετή έναρξης της Διανοητικής Ολυμπιάδας.

 

Θα ήθελα ωστόσο να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και εμπνευστές της, το δραστήριο Σύλλογο Ξενοδόχων που προσφέρει σημαντικό έργο στην πόλη μας και υποστηρίζει με θαυμαστό τρόπο την τουριστική της ανάπτυξη.

 

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι η Ολυμπιάδα συνδιοργανώνεται με διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  της Ρωσίας, μιας χώρας με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί, θρησκευτικοί και κοινωνικοί δεσμοί, μια χώρα που τιμούμε και σεβόμαστε.

 

Ελπίζω και αυτή η δράση να πλουτίσει τη σχέση που έχουμε εγκαθιδρύσει και στηρίζουμε εδώ και χρόνια με τους Ρώσους πολίτες, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων επιλέγουν το Ρέθυμνο ως τόπο των διακοπών τους.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους κι ελπίζω κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον τόπο μας να έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τη φυσική ομορφιά του, την παράδοση μας, τον Πολιτισμό μας και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων μας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ. 

27 Μαΐου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)